Волинь Новини

Суд поновив на посаді скандального підгайцівського держслужбовця: подробиці

Луцький міськрайонний суд прийняв рішення про незаконне звільнення посадовця Підгайцівської сільської ради Георгія Штефанесиякого наразі судять за відмивання бюджетних коштів на ремонті доріг. Також суд ухвалив відшкодувати йому 187 тис грн заробітної плати за вимушені прогули.

Про це йдеться в рішенні Луцького міськрайонного суду, ухваленому 7 липня.

«Поновити ОСОБА_2 на посаді проектного менеджера відділу регіонального розвитку, проектної та інвестиційної діяльності Підгайцівської сільської ради Луцького району з 9 вересня 2021 року. Стягнути з Підгайцівської сільської ради Луцького району Волинської області на користь ОСОБА_2 187 199 гривень 21 копійку середнього заробітку за час вимушеного прогулу, з яких відрахувати податки та інші обов`язкові платежі», – йдеться у рішенні.

Як стало відомо ВСН із власних джерел, суд прийняв таке рішення у зв’язку із фіктивністю заяви на звільнення. На документі, на основі якого звільнили Штефанесу, виявився не його підпис, а сторонньої особи.

Нагадаємо, у липні 2021 року Георгію Штефанесі оголосили підозру у розтраті 500 тисяч гривень бюджетних коштів. За даними правоохоронців, розтрата відбувалася шляхом подачі до оплати до казначейства актів виконаних підрядних робіт із внесенням завідомо неправдивих відомостей про вартість робіт та матеріалів, використаних під час будівельних робіт. Вартість спеціально завищували, аби отримати вигоду із бюджету.

Також Георгію Штефанесі інкримінують інший злочинний епізод – напад на журналістку Людмилу Яворську. 4 січня 2021 року у приміщенні Підгайцівської сільської ради він накинувся на журналістку, виштовхував і проганяв її із приміщення. Як стало відомо пізніше, Штефанеса «опікувався» у сільраді ремонтами доріг і залучав до цього підставних підприємців, зокрема, і своїх родичів. Загалом на людей із прізвищем Штефанеса було оформлено близько 250 договорів про ремонти доріг на загальну суму 57,6 млн грн. Серед цих підприємців – дружина, сини і навіть невістки чиновника.

Як стало відомо у ході розслідування правоохоронців, ремонтні роботи виконувались халатно, а ціни завищували.

 

article photo

https://www.youtube.com/watch?v=Wlw1uRj41UI&feature=emb_logo