Важливо Волинь Новини

Лукашенко перекидає техніку до кордону з Волинню через Путіна, – Жданов

Відтак, Рівненщина і Волинь мають бути готові до будь-яких сценаріїв.

Як висловився у ефірі «24 каналу» воєнний експерт Олег Жданов, перекидання броньованої техніки в район Бреста може свідчити про початок формування ударного угрупування:

“Ймовірність прямого втручання у війну армії Білорусі 50 на 50. Однак Путін буде тиснути на Лукашенка усіма силами. Подивимось, як це виглядатиме. На залізниці нарахували 37 БМП, а це мотострілецький батальйон. І це доволі загрозлива сила. Не можна думати, що це просто перекидання техніки. До речі, в складі цього ешелону їхало два пасажирських вагони, в яких перевозиться особовий склад. Якщо це 37 БМП, то там десь 300-400 військових. Раз вони так нарощують зусилля, то треба готуватися до відсічі вторгнення білоруської армії. Воювати на два фронти важко, але нам можуть не залишити вибору”, – зазначив Жданов.

За словами експерта, не потрібно вірити Лукашенку, що Білорусь ні при чім. Адже білоруські найманці уже помічені в Запорізькій області. Вони просто переодягнені у російську військову форму, передає Рівне Вечірнє.

Звісно, білоруська армія ніде не воювала. Білоруси можуть виставити проти нас 20-25 тисяч військовослужбовців. Подивимось, як розвиватиметься ситуація”, – повідомив експерт.