Волинь Новини

Світлий, добрий спомин назавжди залишиться у серцях: на Маневиччині попрощалися із Героєм. ФОТО.

Відтак, захищаючи рідну країну від російських окупантів загинув житель села Бережниця, завідувач Бережницької гімназії – філії Опорного закладу загальної середньої освіти «Троянівський ліцей» – Володимир Савчук.

Про це повідомили на сторінці Маневицької селищної ради у фейсбук, передає Район. Маневичі.

Володимир Федорович був наставником для своїх учнів, батьком трьох дітей. У 2014-2015 роках захищав країну від ворога, пішов і зараз боронити свою рідну землю та загинув на полі бою.

Напередодні, жителі Маневич та сіл ПриліснеКарасинЛишнівкаНова РудаГрадиськТроянівка та Бережниця схиливши голови зустрічали Героя, який востаннє повертався додому.

Наступного дня біля рідного дому прощалися з Володимиром Савчуком, а потім у місцевому храмі священнослужителі провели Панахиду за упокій душі українського воїна. Провести в останню дорогу воїна-захисника прийшли односельчани та жителі з усієї об’єднаної громади. Приїхали колеги-педагоги з багатьох куточків області та бойові побратими. Також у скорбному заході взяли участь народні депутати України, депутатський корпус та старости громади й голови Волинської обласної ради, Камінь-Каширської РДА і Маневицької селищної ради.

До слова, поховали Володимира Федоровича з усіма військовими почестями на місцевому цвинтарі. 

«Світлий, добрий спомин про воїна назавжди залишиться у наших серцях та спогадах його бойових побратимів, родичів і земляків. Жителі Маневицької громади схиляють голови в глибокій скорботі та висловлюють щирі співчуття мамі, дружині, дітям, рідним та близьким загиблого», – йдеться в повідомленні.