Волинь Новини

Дорожники влаштовують обочину дороги від Положева до Любомля

Як стало відомо, на найдовшому волинському автошляху працюють дорожники.

Про це повідомляють у Службі автомобільних доріг, передає Район. Шацьк.

Продовжують відновлювати територіальний автошлях Т-03-02 Піща – Шацьк – Любомль – Володимир-Волинський – Павлівка – Горохів – Берестечко – Козин – /М-06/.
Наразі ремонтні роботи тривають на відтинку, що пролягає між населеними пунктами Положеве і Любомль.
Ремонт на цій ділянці розпочато у 2021 році. Упродовж серпня-грудня виконано такі роботи:
  •  проведено шліфування старого дорожнього покриття;
  •  посилено основу щебенево-піщаною сумішшю, обробленою комплексними в’яжучими матеріалами;
  •  влаштовано вирівнювальний шар з асфальтобетонної суміші;
  •  укладено верхній шар дорожнього покриття;
  •  нанесено дорожню розмітку.
Усі роботи з відновлення дорожнього покриття вже позаду, нині триває ще один трудомісткий етап – облаштування узбіч. Спершу їх досипають ґрунтом, а потім укріплюють щебеневою сумішшю.
Виконавець – ТОВ «Волиньдорбуд».
Автодорога Т-03-02 має протяжність майже 180 км і є найдовшою з-поміж автошляхів державного значення, якими опікується Служба автомобільних доріг у Волинській області. Вона пролягає територією шести колишніх адміністративних районів – Шацького, Любомльського, Турійського, Володимир-Волинського, Іваничівського та Горохівського, ще понад 29 км проходить Рівненською областю.
У рамках президентської програми «Велике будівництво» цю дорогу зі статусом територіальної масштабно відновлюємо вперше за 50 років.

У 2021 році на Волині ремонтом охопили понад 57 км автошляху Т-03-02, верхній шар дорожнього покриття торік влаштовано на 55,5 км.
Які ділянки ремонтували:
  • ділянка Піща – Любомль, що веде до Шацьких озер – відновлено 45,5 км у верхньому шарі (підрядники ТОВ «ПБС», ТОВ «Волиньдорбуд»);
  • ділянка Селець – Маркостав – відновлено 10,0 км у верхньому шарі (підрядник ТОВ «Волиньдорбуд);
  • ділянка, що суміщається з вулицею Зимнівська у м.Володимирі – відремонтовано 1,9 км у вирівнювальному шарі, фінішне асфальтування проведуть у 2022 році (підрядник ТОВ «Волиньдорбуд»).

У планах 2022 року – подальше відновлення цього важливого для регіону автошляху, зокрема на відтинку від міста Любомль до села Верба, а також на Горохівщині, у т.ч. в напрямку Берестечка.