Волинь Новини

На Волині за тиждень кількість хворих на COVID-19 зросла на 70 %

Захворюваність на коронавірус набирає обертів, адже кількість хворих продовжує зростати.

Про це під час брифінгу Волинської ОДА щодо ситуації з протидією поширенню коронавірусної інфекції повідомила завідувач відділу дослідження біологічних факторів Волинського обласного центру контролю та профілактики хвороб Валентина Хомутінкіна.

«У нашій області захворюваність стрімко зростає. Поки що ми перебуваємо в «помаранчевій» зоні, але впевнено рухаємось до «червоного» рівня епіднебезпеки. Про це свідчать перевищення індикаторних показників. На сьогодні на Волині перевищено два показники – динаміка рівня госпіталізації складає 64,7 при нормі не більше 50 та показник рівня госпіталізації 74,2 на 100 тисяч населення. За останні 14 днів рівень захворюваності складає 611 випадків на 100 тисяч населення при базовому не більше 75», – повідомила вона.

Вона зауважила, що помилково вважати, що штам «Омікрон», який зараз циркулює, є набагато безпечніший. Він усе одно становить серйозну загрозу для осіб віком 60+, для невакцинованих осіб і людей з групи ризику.

Валентина Хомутінкіна також повідомила, що кількість хворих за тиждень зросла на 70%. Минулого тижня захворіло 4 тисячі осіб, а перед тим було зафіксовано 2 331 хворого. До прикладу, за перший тиждень січня було зафіксовано всього лише 340 випадків інфікування коронавірусом.