Волинь Новини

На Горохівщині відкрили сироварню. ФОТО.

Як стало відомо, у селі Галичани, що на Горохівщині, на базі сільськогосподарського обслуговуючого кооперативу «Степ» презентували сироварню.

На відкритті, яке відбулося 17 листопада, були присутні директори Волинського обласного центру зайнятості та Горохівської районної філії ВОЦЗ Роман Романюк й Неля Охріменко. Про це повідомляють на сайті Волинського ОЦЗ, передає Район. Горохів.

Крім цього, заступник голови СОК «Степ», заступник голови ФГ «ГАЛИЧАНИ-АГРО-ЛЕНД» Михайло Стецюк провів ознайомчу екскурсію по господарчому двору та ознайомив з роботою сироварні в новозбудованому приміщенні – інформують на сайті Мар’янівської громади.

Підприємство створили у розпал карантину – навесні 2020 року. А будівництво заводу з переробки молока розпочали 7 жовтня 2020 року. Спочатку в кооперативу було бажання підвищити закупівельну ціну на молоко в населення, створити нові робочі місця, оминути посередників при збуті продукції, забезпечити бюджетні установи та торговельні мережі області натуральними, екологічно чистими молочними продуктами за доступними цінами.

До слова, молоко для підприємства постачає сільськогосподарський обслуговуючий кооператив «Степ», до якого належать 32 однодумці, які утримують 98 голів великої рогатої худоби, серед них – 80 корів.