Волинь Новини

На Горохівщині створили вісім старостинських округів: подробиці

Як стало відомо, відбулася 14 позачергова сесія Горохівської міської ради, на якій внесли зміни до бюджету і деяких програм.

Відтак, участь у засіданні взяли депутат Волинської обласної ради Тарас Щерблюк та депутатка Луцької районної ради Алла Сафонік – йдеться на сайті Горохівської громади, передає Район. Горохів.

Перед початком засідання присутні заслухали інформацію головного лікаря КП «Горохівська багатопрофільна лікарня» Валерія Коби про готовність медичного закладу до чергової хвилі коронавірусної інфекції та стан справ у лікарні.

Депутати внесли зміни у Програму благоустрою і розвитку житлово-комунального господарства Горохівської міської ради на 2021-2024 роки, бюджет міської територіальної громади на 2021 рік.

У контексті останніх законодавчих змін в ході засідання вирішували питання про утворення старостинських округів, затвердження на посадах старост не лише в площині законодавства про місцеве самоврядування, але й трудового, норми якого поширюються на них під час проходження служби.

Новоутворенні старостинські округи за переліком населених пунктів, що увійшли до їх складу, співпадають із переліком тих населених пунктів, які свого часу при затвердженні на посадах старост були визначені їм територіальною основою для здійснення повноважень.

Відповідно, на території Горохівської міської територіальної громади утворено вісім старостинських округів:

     – Підберезівський старостинський округ з центром в с. Підбереззя, що складається з сіл Підбереззя, Печихвости, Стрільче, Полюхне, Козятин, Лемешів, Мирків, Пірванче.

     – Мирненський старостинський округ з центром в с. Мирне, що складається з сіл Мирне, Пустомити, Уманці, Зеленолужне, Ватин, Ватинець.

     – Журавниківський старостинський округ з центром в с. Журавники, що складається з сіл Журавники, Волиця Дружкопільська, Сільце, Охлопів, Квасів, Крижова.

     – Скобелківський старостинський округ з центром в с. Скобелка, що складається з сіл Скобелка, Бистровиця, Марковичі, Озерці, Рачин.

    – Терешківцівський старостинський округ з центром в с. Терешківці, що складається з сіл Терешківці, Вільхівка, Ярівка, Ощів, Софіївка, Діброва.

    – Новосілківський старостинський округ з центром в с. Новосілки, що складається з сіл Новосілки, Мислині, Ковбань, Кумовище.

    – Холонівський старостинський округ з центром в с. Холонів, що складається із сіл Холонів, Старостав.

    – Звиняченський старостинський округ з центром в с. Звиняче, що складається із сіл Звиняче, Красів. 

Старост населених пунктів сіл визначили старостами відповідних старостинських округів та затвердили міською радою на строк її повноважень. Також, рішенням сесії їх зобов’язали не рідше одного разу на рік, протягом першого кварталу року, наступного за звітним, а на вимогу не менш як третини депутатів – у визначений міською радою термін, прозвітувати про свою роботу перед радою та жителями старостинських округів.

До слова, питання щодо комунального майна, довкола якого зараз точаться дискусії, також розглянули депутати міської ради.  Присутні одноголосно підтримали проєкт рішення про вжиття заходів щодо захисту комунального майна Горохівської міської територіальної громади.