Волинь Новини

На Волині лікарі із комунального медзакладу можуть перейти у приватні клініки: що відомо

Як стало відомо, Камінь-каширські лікарі «первинки» із комунального медзакладу можуть перейти у приватні клініки.  Відтак, із цього приводу своє занепокоєння висловив медичний директор Камінь-Каширського центру первинної медико-санітарної допомоги Ігор Соловей.

Про це пише сайт газети Полісся.

Така практика існує загалом у державі, коли спеціалісти державної лікарні на постійній основі працюють на приватника. Однак, що стосується Камінь-Каширського ЦПМС, то, на думку його керівництва, за таких умов може виникнути ситуація, коли доведеться згорнути цю ланку медицини.

До слова, нині на Волині активно розгортають свою діяльність приватні клініки, до яких переходять лікарі. Камінь-Каширщина теж має для цього усі передумови. 

«Окремі спеціалісти нашого центру не приховують бажання працювати у згаданих комерційних структурах. Натомість сьогодні у “первинці” не вистачає більше десяти сімейних лікарів, відтак норматив навантаження на тих, хто працює, значно перевищено. Сьогодні лікарські послуги надають двадцять вісім спеціалістів ЦПМСД. Якщо вони виявлять бажання звільнитися, то закриття центру не уникнути. В іншому випадку, щоб усе залишити без змін, потрібно забезпечити лікарям кращі умови за ті, що їм пропонують приватники, а саме підвищення зарплатні удвічі. В такому разі, аби працівникам ЦПМД створити такі умови, знадобиться додатково майже пів мільйона гривень на місяць. Така сума для нас є непосильною. Варто зазначити, що гроші від НСЗУ центр отримує згідно кількості підписаних декларацій з лікарями. А у нашому штаті налічується, крім того, ще півтори сотні працівників молодшого медичного персоналу, послуги яких також потрібно оплачувати», — зазначив Ігор Соловей.

 

Тим часом для пацієнтів, які підписали декларації з лікарями приватних закладів, нічого не зміниться. Вони будуть отримувати повний перелік послуг первинної медичної допомоги безоплатно, адже на них виділятиме кошти Національна служба здоров’я. Незалежно від форми власності заклади працюють за однаковими тарифами і вимогами до ліцензій, спеціалістів, оснащення та стандартів надання сервісу і послуг.

 

Leave a Comment