Волинь Новини

На Волині рибоохоронці прибрали озеро. ФОТО.

Як стало відомо, 17 та 18 вересня працівники Волинського рибоохоронного патруля, з метою привернення уваги громадськості до засмічення водних об’єктів та дбайливого ставлення до навколишнього середовища в рамках всеукраїнської акції «Міжнародний день чистих берегів», провели прибирання берегової лінії водойм Волинської області.

Про це повідомили у Волинському рибоохоронному патрулі, передає Район. Шацьк.

Попри погіршення погодних умов рибоохоронці прибрали узбережжя водойми.

17 вересня рибпатрульні прибирали урочище, поблизу оз. Люб’язь Любешівської громади Камінь-Каширського району на території національного природного парку «Припять-Стохід». Так,  рибоохоронцями спільно з працівниками Любешівського відділення НПП зібрано 25 мішків сміття.

18 вересня рибоохоронці прибирали прибережну зону р. Стир в урочищі Білі береги Колківської територіальної громади Луцького району, також державні інспектори рибоохорони спільно з громадськими інспекторами прибирали берег річки Вижівка, поблизу селища Стара Вижівка Ковельського району.

Окрім цього, прибрали узбережжя озера Пулемецьке, поблизу села Залісся Шацької громади на території Шацького національного природного парку. З берега озера на сміттєзвалище вивезли повний причіп сміття.

18 вересня прибирали також у місті Луцьк на узбережжі заплави річки Стир, що на вул. Ковельській. Спільно з працівниками Волинського рибоохоронного патруля берег річки прибирали також представники департаменту молоді та спорту Луцької міської ради, Центр національно-патріотичного виховання дітей та молоді у м. Луцьк, студенти, учні та волонтери. Було зібрано десятки мішків сміття: пластикових і скляних пляшок, поліетилену, целофану, недопалків, покришок тощо. Вдалося привести до ладу значну частину берегової смуги.

У Волинському рибоохоронному патрулі дякують усім небайдужим громадянам, які долучилися до прибирання берегів! Також закликають дотримуватись санітарних норм та необхідності прибирання сміття після прогулянки, під час відпочинку на узбережжі.

Волинський рибоохоронний патруль нагадує, що ця акція необмежена в часі. Працівники рибоохорони постійно проводять подібні акції та запрошують громадян долучатися. Прибирання берегів завадить потраплянню сміття у воду, а це своєю чергою врятує мешканців водойм. Адже щорічно сміття у наших водах стає більше, а це повільно знищує екосистему наших річок та морів.

Усім нагадують, згідно п.3.13. Правил любительського та спортивного рибальства громадяни,  які  займаються  любительським рибальством, зобов’язані підтримувати належний санітарний стан водойм,  не залишати на берегах  водойм  і  на кризі сміття та інші відходи,  не допускати засмічення та забруднення водойм іншим чином.

До слова, нещодавно експерти Організації Об’єднаних Націй оприлюднили заяву, в якій попередили людство про небезпеку подальшого забруднення Світового океану пластиковими відходами. Якщо людство не відмовиться від пластикових пляшок, пакетів, посуду, то до 2050 року у Світовому океані пластику буде більше, ніж риби.

Leave a Comment