Волинь Новини

Світязь: де можуть місцеві продавати свої товари

Як відомо, на адресу Район.Шацьк прийшов лист від жителів села Світязь, в якому розповіли, що їм забороняють продавати продукцію, яку виростили на своєму городі чи самі приготували, як от випічку.

« Людей цими вихідними було біля озера, як колись, тюльки в банці, (бо тепер вже стільки не кладуть)! І то є добре!

…Місцеве ж населення донедавна торгувало при дорозі, в куточку рибалки, чорницями, полуницями, пончиками, пиріжками, кропчиком, петрушкою, картопелькою, огірочками, грибочками…- тобто всім, що виросло в полі та що знайшли в лісі.

Але так було донедавна… Тепер при дорозі торгівля для місцевих заборонена і регулярно ходить наряд міліції, який стежить за неухильним дотриманням розпорядження голови Шацької ОТГ, щоб бува, бабулька баночку полунички не продала, чи, боронь Боже, пучечок кропу, або ще гірше — пончика, бо це ж порушення і біля дороги ніхто торгувати не буде.

Міліція регулярно ганяє місцевих торговців з сільськогосподарською продукцією, а “закарпатців” з їх сувенірами не чіпають!

Хот-доги, шаурма також вільно розмістились на своїх місцях, а найбільші злочинці — це місцеві зі своїми столиками й заробити їм влада цьогоріч дасть зась!

Що поганого, якщо бабуся вторгує чорницями на машину дров на зиму, бо хіба ж на ту мізерну пенсію можна вижити? Або мама для дитини-студента, щоб оплатити навчання? На ліки, на харчові продукти, на те, щоб зробити ремонт в домівці, зробити затишним подвір’я. А отже і гарнішим наше село!

Різних дірок для тих грошей ой як багато!

Чи ми, якби заїхали в Закарпаття, змогли б зайняти центральні місця для торгівлі, а корінних жителів прогнати геть з дороги, щоб навіть і не смерділи?!

Коли ж ми будемо господарями в своєму домі?», — запитують світязці.

Журналісти Район.Шацьк запитали у Шацькій селищній раді яка насправді ситуація.

Ситуацію прокоментував Богдан Тимошук, секретар селищної ради.

«Є рішення виконкому Шацької селищної ради від 23 травня цього року про вжиття заходів щодо ліквідації стихійних ринків та несанкціонованої торгівлі.

Виконавчий комітет вирішив, для впорядкування стихійної торгівлі на вулиці Жовтневій в селі Світязь з метою забезпечення громадського порядку та громадської безпеки впорядкувати стихійну торгівлю.

Туристи хочуть ходити тротуаром, а зараз там відбувається торгівля продуктів власного виробництва місцевими. Люди просто виставляють товар просто там, де мали б ходити люди, перешкоджаючи руху пішоходів.

Ще перед початком літа, 21 травня, Шацька селищна рада прийняла рішення щодо встановлення торгових місць на вулиці Жовтневій. Це – ринок у підприємця Шума та ринок підприємця Марчука. Про це повідомили на сайті селищної ради, про це громадські інспектори розповідали місцевим», — говорить секретар селищної ради.

Попередньо в селищній раді провели зустріч з підприємцями, які мають ринки. Їм рекомендували впорядкувати для того, щоб люди могли там торгувати.

Богдан Тимошук впевнений, що якщо всі хочуть навести порядок, то це не може бути вибірково — хто де схотів, там і став.

Громадські інспектори продовжуватимуть ходити та контролювати, аби не було стихійної торгівлі.

До слова, пончикістів та тих, хто торгує безпосередньо на пляжі ніхто не чіпає.

До слова, не дозволяють торгувати лише на тротуарах, газонах, стоянках.

Leave a Comment