Волинь Новини

Волинянка сорок років віддала роботі медсестри. ФОТО.

Як стало відомо, жителька Любомля Тамара Федоренко 40 років пропрацювала медсестрою у Любомльській лікарні.

«Уже навела лад, слава Богу, на подвір’ї, пополола грядки, квіти, ще прибрати у кімнатах – і можна Трійцю зустрічати. Сьогодні й на кладовищі була: 19 літ, як поховала свого Сашка. Тож перед святом, поки вистачає здоров’я, треба й могилки причепурити», – розповідає Тамара Захарівна Федоренко з Любомля, ветеранка праці, яка 40 років дарувала людям здоров’я, а після виходу на пенсію працювала ще й у школі, пише газета «Новий погляд+»

Рівно рік тому, закінчивши навчання у Ковельському медичному коледжі за спеціальністю «сестринська справа», 18-літня Вікторія Бондарук із села Пульмо уже наступного дня взяла в руки свій диплом та поїхала у військову частину Володимира-Волинського з одним-єдиним бажанням – підписати контракт на військову службу.

«Діти ставали на ноги, треба було підзаробляти», – ділиться роздумами про життя літня жінка, зустрічаючи мене біля квітника, де от-от розквітнуть троянди.

А я звертаю увагу на картоплю, яка за кілька днів зацвіте.

Вирішила Тамара Захарівна, якій нещодавно виповнилося 85 років, проекспериментувати – котра раніше дозріє. Навіть сортів не міняла, тільки у квітні садила.

«Бо все роблю з охотою і любов’ю», – дала відповідь на моє мовчазне запитання.

До слова, 40 літ пропрацювала Тамара Захарівна медсестрою у Любомльській лікарні і завжди йшла на чергування з бажанням. Можливо, тому, що захопилася цією спеціальністю ще у школі, бо у їхньому селі працювала фельдшеркою людина золотої душі, чуйна, доброзичлива і хороша фахівчиня.

Leave a Comment