Волинь Новини

На Волині перевіряли роботу пилорам: що відомо

Як стало відомо, про результати проведених заходів щодо обстеження, легалізації роботи лісопильних об’єктів та ліквідації нелегального обігу деревини говорили в Камінь-Каширській РДА.

“Засідання комісії з обстеження, легалізації роботи лісопильних об’єктів відбулося 22 червня під керівництвом голови райдержадміністрації Ольги Ващук“, – інформують на сайті владної установи.

Протидія тіньовій діяльності у лісовій галузі, зазначається в повідомленні, – питання, котре перебуває на особливому контролі в голови РДА. З цією метою очільниця виконавчої гілки влади краю доручила відповідним органам і групам оперативного реагування здійснити рейди та комплексні перевірки пилорам, розташованих на території району.

За оперативними даними, вже перевірили понад 60 лісопильних об’єктів, серед яких виявлені непоодинокі факти правопорушень.

«Розв’язати наявну проблему можна лише скоординованими зусиллями. Але першочергово до роботи спеціальних робочих груп потрібно активно залучати голів територіальних громад і старостинських округів. Не варто забувати, що йдеться про вагомі додаткові надходження у місцеві бюджети»,  – зауважує Ольга Ващук.

Відтак, члени комісії вирішили:

– рекомендувати компетентним службам та органам місцевого самоврядування провести детальний  аналіз щодо осіб, які мають у власності лісопильні станки та здійснюють господарську діяльність з метою отримання прибутку;

– здійснити профілактичну роботу з відповідною категорією громадян, встановивши при цьому терміни для легалізації їх підприємницької  діяльності та подальшої сплати податків;

– у разі відмови власників пилорам працювати в правовому полі залучати інспекторів управління Держпраці, які уповноважені для проведення перевірок суб’єктів господарювання на предмет дотримання вимог законодавства.

Leave a Comment