Волинь Новини

Повідомили, як виглядатиме новий пляж на Шацьких озерах. ФОТО.

Як стало відомо, до адміністрації Шацького НПП звернувся інвестор з пропозицією можливості будівництва та облаштування сучасних відпочинкових зон на території парку: зона відпочинку на акваторії озера Світязь для короткотермінового відпочинку відвідувачів та рекреаційного пункту (бази відпочинку) для довгострокового відпочинку відвідувачів.

Про це інформують у пресслужбі парку.

У відпочинковій зоні, безпосередньо на акваторії озера Світязь неподалік від берега, заплановано облаштувати 10 екологічних дерев’яних будиночків розміром 5х5 м з терасою, що будуть встановлені на дерев’яних палях або ж геошурупах. Зона відпочинку буде знаходитися у Світязькому лісництві, квартал 43 виділ 9 (на землях постійного користування Шацького НПП) навпроти берегової лінії озера Світязь від дитячого оздоровчого табору «Чайка» до військово-спортивної бази відпочинку працівників СБУ «Світязь» (квартал 43 виділ 13,14).

Перший інвестиційний проєкт передбачає облаштування відпочинкової зони на акваторії озера Світязь.


Реалізація другого проєкту передбачає облаштування рекреаційного пункту. Тут збудують будинки коконоподібної форми із затишними номерами та зоною для відпочинку, а також доброустрій території поблизу. Він буде знаходитись у Мельниківському лісництві(кв. 35 вид. 2) у зоні стаціонарної рекреації на землях постійного користування Шацького НПП площею 0,9 га.



Leave a Comment