Волинь Новини

Повідомили, як живе хлопчик з Горохівщини, який ночував у болоті

Як стало відомо, нещодавно поліцейські і соціальні служби навідалися до дитини.

Про це пише сайт www.volyn.com.ua.

Волинські поліцейські дотримались обіцянки: очільниця ювенальної превенції Волинської області Інна Остапович, заступник начальника управління превентивної діяльності Андрій Пархомчук, представники соціальних служб відвідали 7-річного Матвія та подарували йому «поліцейський» одяг, схожий на формений.

Нагадаємо, хлопець пішов з дому 7 квітня, наступного дня його розшукали правоохоронці. Інформація про випадок облетіла всю країну, чимало небайдужих пропонували допомогу, передали поліцейським іграшки, одяг, канцтовари для Матвія та брата. Згодом спеціальна комісія відправила братів до родичів, де вони тимчасово перебували в задовільних умовах.

Їхня мати, разом зі своїми батьками, наразі стала на шлях виправлення, тому днями комісія вирішила повернути дітей додому, адже тут вони перебувають біля рідних і можуть відвідувати школу.
Також ситуацію в цій сім’ї взяла на контроль місцева громада та представники відповідних служб. Сьогодні, коли в село Холонів приїхала поліція, там працювали представники служб і громади та встановлювали в будинок меблі, привезли й посуд. Обіцяли тримати ситуацію на контролі та всіляко допомагати, у тому числі, з пошуком роботи, адже з трьох дорослих в сім’ї ніхто не працює.

Коли до поліцейських вийшов Матвій і побачив формений дитячий одяг, його радості не було меж: одразу вдягнув одяг та залюбки фотографувався з поліцейськими, посидів у службовому автомобілі і навіть виніс та показав свій щоденник.

До слова, Інна Остапович та Андрій Пархомчук порозмовляли з хлопцем та запевнили, що підтримують його у прагненні стати поліцейським, але для цього він повинен гарно вчитись і дбати про свою безпеку та більше ніколи не йти з дому.

Також правоохоронці провели бесіду і з матір’ю, бабою, дідом братів.

Leave a Comment