Волинь Новини

На Волині хочуть створити молочний кластер: що відомо

Як стало відомо, у Горохові відбувся семінар-навчання з питань розвитку сільського господарства для старост Горохівської міської територіальної громади.

Про це повідомляється на сайті Горохівської територіальної громади,передає Район. Горохів.

В семінарі-навчанні взяли участь голова Горохівської міської ради Віктор Годик, начальник управління агропромислового розвитку Волинської облдержадміністрації Юрій Горбенко та директор Волинського відділення Українського державного фонду підтримки фермерських господарств Світлана Соколовська.

Начальник управління агропромислового розвитку Волинської облдержадміністрації Юрій Горбенко поінформував присутніх про можливості державної підтримки агропромислового комплексу: тваринництва, рослинництва, бджолярства, садівництва та ягідництва. Присутні обговорили можливість страхування посівів, пільгового кредитування для фермерів.

Про вигідний бізнес у сімейних молочних фермах та можливість створення «молочного» кластеру у Горохівській територіальній громаді розповіли представники ТОВ «Укрмілкінвесту» Сергій Чернієнко та Оксана Ніколенко. Проінформували про наміри відібрати дві найбільш зацікавлені у співпраці територіальні громади Волині для створення невеликих молочних кластерів із сімейних молочних ферм. Робота щодо відбору буде розпочата там, де є зацікавленість старост, власників ОСГ, які утримують корів.

«Створення сприятливих умов для зміцнення потенціалу громади на основі ефективного функціонування та економічного розвитку агропромислового сектору – завдання, над якими ми усі активно працюємо», – наголосив міський голова Віктор Годик та запевнив присутніх щодо максимального сприяння та фінансової підтримки громади.

Leave a Comment