Волинь Новини

Австрійський підприємець хоче допомогти вирішити проблеми з сміттям на Волині. ФОТО.

Як стало відомо, 20 квітня 2021 року відбулася зустріч Горохівського міського голови Віктора Годика, заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів влади Олексія Гайдука, Мар’янівського селищного голови Олега Басалика, екс-голови Ківерцівської райдержадміністрації Алли Гонтар та австрійського підприємця Крістіана Чернера.

Про це повідомляє сайт Горохівської  міської ради, передає Район. Горохів.

Обговорили проблеми, пов’язані з утилізацією сміття на Горохівщині і перспективи їх вирішення. Підприємство, засноване Крістіаном Чернером, має 40-річний досвід, апробований в Австрії.

Власник підприємства «Гігаджоуль» Крістіан Чернер запропонував підійти до цього питання комплексно і розробити стратегію поводження з побутовими відходами. Зокрема, рекультивувати існуюче сміттєзвалище, провести інформаційну кампанію з сортування сміття серед населення та побудувати сучасний центр сортування і утилізації побутових відходів – так це бачить австрійський підприємець.

Підприємство «Гігаджоуль» може взяти в експлуатацію будь-яку ділянку землі (орієнтованою площею 7га) та поетапно будувати сучасний центр утилізації відходів з компостним заводом і сортувальною станцією. Залишки пресуватимуться та захоронюватимуться. Зі слів Крістіана Чернера, захоронення відходів відбуватиметься згідно із сучасними вимогами, а також буде проведено рекультивацію.

Разом з керівництвом Горохівської і Мар’янівської територіальних громад, Крістіан Чернер побував на території Мар’янівської територіальної громади. Спільно оглянули місце, куди вивозять сміття комунальні підприємства, та де раніше вже планувалося будівництво сучасного полігону твердих побутових відходів. Зі слів іноземного гостя, потрібно міняти психологію у питанні поводження зі сміттям.  Він переконує, що у випадку, якщо з його підприємством буде укладено договір, він готовий продемонструвати успішний результат.

Австрійський підприємець пообіцяв запропонувати керівництву громад поетапну стратегію поводження з побутовими відходами, а також  вказати вартість і терміни проведення робіт. Після цього має відбутися другий етап перемовин.

Leave a Comment