Волинь Новини

На Волині ростиме груша Лесі Українки. ФОТО.

Як стало відомо, у селі Запруддя, Камінь-Каширського району посадили грушу Лесі Українки.

Про це пише сайт газети Полісся.

У родинному саду Косачів у Колодяжному, де Леся Українка відпочивала та черпала натхнення на творчість, росте стара груша. Вона була однією з найулюбленіших серед дерев славнозвісної родини. Її посадила молодша сестра Лесі — Ізидора.

Остап Михаць щепив грушу та виростив багато саджанців і тепер поширює «Лесину Грушу» по всій Україні. Народний депутат України Ірина Констанкевич запропонувала посадити такий саджанець і в Запрудді. Її ідею охоче підтримали.

Тож днями «Лесину Грушу» посадили біля каменя Лесі Українки на в’їзді у Камінь-Каширський район, взявши для цього трохи землі із маєтку родини Косачів у Запрудді. Працівники культури громади провели толоку та прибрали територію біля в’їзного знака.

«Любов до Лесі Українки нас об’єднала. Народний депутат Ірина Констанкевич нам подала хорошу ідею. Великий пошановувач творчості великої Лесі Українки. Остап Михаць виростив багато саджанців від груші родини Косачів у Колодяжному і тепер вони висаджуються в усіх куточках України, де живе любов до Лесі. Один із таких саджанців сьогодні ми посадили в Запрудді, подарований нам Остапом Романовичем Михацем. Щиро дякуємо йому за такий чудовий дарунок. Спасибі всім, хто любив і любить Запруддя, береже його історію і живе його сучасним. Дякую директору ліцею села Сошичне Маріанні Журавель за підтримку ідеї. Гарні справи об’єднують і дарують радість!», – зауважує Світлана Сидорук, завдяки якій ідея з «Лесиною Грушею» була втілена в життя.


Leave a Comment