Волинь Новини

На Волині поліцейські відкрили кримінал на рибних браконьєрів. ФОТО.

Як стало відомо, у Самарівській територіальній громаді поліцейські спіймали чоловіків, які незаконно ловили рибу.

З місця події вилучили човен, сітки та рибу, здобуту незаконно. За цим фактом правоохоронці розпочали кримінальне провадження, інформує пресслужба поліції області.

Зловмисників спіймали на гарячому поліцейський офіцер Забродівської громади спільно з рибоохоронним патрулем 25 березня, близько 16 години. 27-річний та 53-річний чоловіки промишляли на одному з озер неподалік села Самари-Оріхові Ковельського району.

На місце одразу ж викликали слідчо-оперативну групу відділення поліції №2 (смт Ратне). Встановлено, що зловмисники здійснювали ловлю забороненими знаряддями – сітками. Правоохоронці вилучили знаряддя вилову риби, човен та незаконно здобуту рибу – 102 окуні, 130 йоржів, 37 пліток.

Таким чином, браконьєри завдали збитків природі на суму 38 262 гривень.

За фактом незаконного зайняття рибним добувним промислом, що заподіяло істотну шкоду розпочали кримінальне провадження за ч. 1 ст. 249 Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає штраф від 17 до 51 тисячі гривень або до трьох років обмеження волі.

Зауважимо, що з першого квітня на Волині стартує нерестова заборона на вилов водних біоресурсів, порушення правил риболовлі карається притягненням до адміністративної та кримінальної відповідальності.

Leave a Comment