Волинь Новини

У місті на Волині 450 осіб вакцинувалися від COVID-19

Як стало відомо, у Нововолинську щеплення проти COVID-19 вакцини Covishield отримали 450 людей. Про це повідомляє БУГ.

Про це повідомили на позачерговому засіданні міської комісії з ТЕБ та НС.

За останню добу у місті зафіксували 23 нових випадки коронавірусної хвороби, збільшилась кількість госпіталізацій. 22-го березня в інфекційне відділення було госпіталізовано 15 осіб.

У порівнянні з попереднім тижнем показник захворюваності вищій на 29,3%. Зросла і кількість важких форм хвороби, також зменшився вік хворих.

Як розповіла директорка Нововолинського центру первинної медико-санітарної допомоги Ольга Попіка, цього тижня відкриваються планові пункти щеплення, окрім мобільної бригади, вакцинація буде проводитися у стаціонарних пунктах на базі амбулаторії №3 Нововолинська та амбулаторії у Благодатному.

До слова, щеплення отримали 450 людей, в основному це медичні працівники, які входили в перший етап вакцинації.

“Якби показник щеплення був більший, можливо, в місті захворюваність йшла б на спад. Також наразі багато людей перебувають в стані хвороби, або після неї, тому їм потрібно зачекати”, – зазначила Попіка.

За словами директорки ПМСД, вакцинацію люди переносять нормально, її проявами можуть бути болючість в місці ін’єкції, одноразове підвищення температури до 38 в день вакцинації та можлива ломота в тілі, також тільки в день отримання щеплення.

Leave a Comment