Важливо Волинь Інтерв’ю Новини

«Господь чує пригнічених та пригноблених людей», – пастор Віктор Мельничук про благодійність родини Джулінських, функціонування благодійного фонду «Тавіта» на Волині і не тільки

Їх називають «діти сонця». Ці тендітні хлопчики і дівчатка надто чутливі, вразливі та відкриті до навколишньому світу. За статистикою, щороку в Україні на світ з’являється від 300 до 400 «сонячних» малюків. Як відомо, хвороба Дауна – це генетична патологія.

Проте, подібна дитина може народитися в абсолютно здорових батьків. Як правило, це пов’язано з однією зайвою – 21-ою хромосомою, тобто із хромосомним дисбалансом. У кожної людини 46 хромосом, а в людини з типовою формою хвороби Дауна – 47.

Держава не зацікавлена створювати робочі місця для неповносправних людей, а лікарі здебільшого ставлять на них хрест. Утім, малюки з генетичними відхиленнями набагато краще розкривають свої можливості, якщо вони живуть удома в атмосфері любові, з ними проводять навчання за спеціальними програмами, а суспільство не відштовхує цих дітей.

Як відомо, всесвітній день людини із синдромом Дауна щорічно відзначають 21 березня з і був заснований на VI міжнародному симпозіумі з синдрому Дауна.

21 березня у стінах благодійного фонду «Тавіта» відбулося урочисте богослужіння, приурочене до Всесвітньогодня людей з синдромом Дауна.


До слова, чимало діток та молоді, якими опікується благодійний фонд «Тавіта», на чолі з пастором церкви «Милосердя» Мельничуком Віктором та Леонідом Джулинським взяли участь у доброчинному заході.

«Сьогоднішній день – особливий. Наше богослужіння безумовно в такий момент має велику значущість для нужденних. Зізнаюсь, важко назвати цей день «святом», адже ми згадуємо про діток, які мають синдром Дауна. Утім, саме в такий спосіб, ми хочемо надати підтримку сім’ям. Прикро, коли трапляються випадки, коли безззахисні матері і бабусі залишаються без чоловічої допомоги. Варто зазначити, що ціль сьогоднішнього заходу – надати матеріальну та духовну підтримку. Тим паче, це чудова ідея аби вкотре наголосити на тому, що у будь – яку мить потребуючі можуть отримати допомогу від Бога», – додав пастор Віктор Мельничук.

Насамперед, усі присутні глядачі, мали можливість спостерігати за тим, як вихованці фонду «Тавіта» розуміють повчання, яке спрямоване на збагачення духовного виховання. Окрім цього, дітки виконувати різноманітні пісні, які вихваляють Всевишнього.

Почесними гостями свята були депутат Луцької районної ради Сущук Оксана та проктолог Волинської обласної клінічної лікарні Микола Карабан.

Тим паче, на урочисте богослужіння також мала честь завітати директорка відокремленого підрозділу Спеціальної олімпіади України у Волинській області, заступниця голови правління ГО «Даун – синдром» Катерина Свіщева.

«Це значущий день, коли ми згаду
ємо та інформуємо суспільство про те, що існують особливі люди, які мають зайву, третю хромосому в 21 парі. Утім, саме ця 47 хромосома не заважає подібним дітлахам бути щасливими.

Як відомо, понад 5 років клуб благодійний «Тавіта» підтримує громадську організацію «Батьків дітей з синдромом Дауна та іншими порушеннями розвитку. Ми це щиро цінуємо»,
зазначила громадський діяч.

До слова, в дарунок благодійний фонд отримав картину, намальовану вихованцями ГО «Батьків дітей з синдромом Дауна».

«Це квітка, яка втілює зародження життя, нового року. Бажаю аби квіти завжди майоріли навколо, а Вас – оточували лише хороші люди», – додала  Катерина Свіщева.


Окрім цього, батькам та гостям була представлена біблійна постанова на тему: « Як Господь чує пригнічених та пригноблених людей».



Варто зазначити, що благодійний фонд намагається допомогти потребуючим діткам не фінансово, а матеріально. Вихованці, які відвідують фонд «Тавіта» завжди отримують повноцінне харчування та духовну підтримку від працівників фонду.

Благодійний фонд « Тавіта» створений 20 років тому. Отож, впродовж цих років пастор Віктор Мельничук та родина Джулінських підтримує чимало сімей, шляхом служіння у стінах фонду.

До слова, саме Леонід Володимирович Джулінський зробив великий внесок у розвиток благодійного фонду. Згодом, передав благодійну справу своєму синові – Леоніду, який активно виступає послідовником у залученні добрих справ.

«Варто зазначити, що благодійний фонд «Тавіта» започатковував мій батько – Леонід Джулінський. Нині спільно з Віктором Семеновичем я продовжую реалізовувати благодійну діяльність.

Зізнаюсь, сьогодні завітатав аби вшанувати діток та людей, які допомагають нужденним. Як відомо, ці люди не мають жодної вільної миті, адже дбають про «сонячних діток». На мій погляд, необхідно допомагати подібним сім’ям не словами, а добрими вчинками». Зичу божих благословінь!”,  – зазначив благодійник.

АНАСТАСІЯ НІКОЛАЄВА

Leave a Comment