Волинь Новини

На Волині заступницю директора техколеджу оштрафували за адміністративне правопорушення, пов`язане з корупцією

Як стало відомо, керівниця навчального закладу вчинила дії та прийняла рішення в умовах реального конфлікту інтересів, чим порушила вимоги Закону України «Про запобігання корупції».

На днях Любешівський районний суд виніс постанову у справі про притягнення до адміністративної відповідальності заступниці директора Любешівського технічного коледжу.

У вересні 2020 року, ідеться в постанові, вона, виконуючи обов`язки директора коледжу, підписала наказ «Про преміювання працівників коледжу», яким встановила собі премію в розмірі 100% від місячного посадового окладу, на підставі якого їй нарахували та виплатили 5614 гривень. Тим самим допустила реальний конфлікт інтересів. А також не повідомила у встановленому законом порядку керівництво Луцького національного технічного університету або Національне агентство з питань запобігання корупції про наявність у неї реального конфлікту інтересів, чим порушила вимоги Закону України «Про запобігання корупції».

У судовому засіданні керівниця навчального закладу свою вину у скоєному визнала частково. Пояснила, що, виконуючи обов`язки директора, підписала разом з іншими документами і наказ «Про преміювання працівників коледжу», у якому, як виявилось пізніше, було премійовано і її особисто. У той день не звернула на це уваги, оскільки підписувала багато інших документів. Сподівалася, що підпорядковані їй працівники, які готували цей наказ, не включать її для преміювання.

До слова, суд визнав її винною у вчиненні адміністративних правопорушень, пов`язаних із корупцією, передбачених ч. 1 статті 172-7 та ч. 2 статті 172-7 Кодексу України про адміністративні правопорушення й оштрафував на 3 400 гривень.

Leave a Comment