Волинь Новини

На Волині продовжують медиків вакцинувати від COVID – 19. ФОТО.

Як стало відомо, відповідно до Дорожньої карти з проведення вакцинації від COVID-19, триває вакцинальна кампанія серед працівників ДУ «Волинський ОЛЦ МОЗ України».

Першочергово щеплюють медичних працівників, котрі беруть безпосередню участь у заходах з протидії пандемії коронавірусної хвороби. Про це інформують на сайті Волинського обласного лабораторного центру.

Серед групи пріоритетної вакцинації – лікарі-епідеміологи, помічники лікарів-епідеміологів, саме ті медики, що мають критичний ризик інфікування.

До слова, 11 березня щеплення проти COVID-19 отримали працівники Любомльського міжрайонного відділу обласного лабораторного центру. Щеплення проводилось вакциною виробництва AstraZeneca (Covishield). Для повної імунізації потрібні дві дози вакцини. Другу дозу щеплені отримають через 28 днів.

AstraZeneca/Oxford — це векторна вакцина, розроблена Оксфордським університетом та британсько-шведської компанією AstraZeneca. Вакцина, яка виробляється на потужностях Serum Institute (Індія), має локальну (торговельну) назву Covishield, схвалена ВООЗ для екстреного застосування Дозвіл на її використання дали Велика Британія, Європейський Союз та Індія.


Leave a Comment