Волинь Новини

На Волині рибні браконьєри продовжують свої “темні справи”. ФОТО.

Як стало відомо, державні інспектори Волинського рибпатруля проводять рибоохоронні рейди на території області.

У період з 1 по 9 березня провели сім рибоохоронних рейдів та викрили 10 порушень природоохоронного законодавства. Про це інформують у пресслужбі рибпатруля.

З них дев’ять – за порушення Правил рибальства (ч. 3 ст. 85 КУпАП) та одне – за грубе порушення (ч. 4 ст. 85 КУпАП).

«За цей період на порушників наклали 459 гривень штрафів. Під час проведених рибоохоронних заходів державні інспектори вилучили в порушників одну одиницю заборонених знарядь лову», – повідомив керівник Волинського рибоохоронного патруля Тарас Куньчик.

Для прикладу, 2 березня в ході рибоохоронного рейду спільно з працівниками УТМР викрито грубе порушення правил рибальства. Громадянин здійснював незаконний вилов водних біоресурсів сітним знаряддям лову, не передбаченим Правилами рибальства.

Завдяки оперативним діям працівників рибоохорони порушник не встиг завдати шкоди рибним запасам. Інцидент стався на озері Домашнє, поблизу села Кримне Дубечненської громади. На особу оформили адміністративний протокол за ч. 4. ст. 85 КУпАП. Матеріали справи направили до суду для притягнення порушника до відповідальності. Заборонене знаряддя вилучили.

3 березня в ході рибоохоронної роботи на водному об’єкті, поблизу селища Локачі викрили порушника Правил рибальства. На громадянина складено адмінпротокол за ч. 3 ст. 85 КУпАП та накладено відповідні штрафні санкції.

Аналогічні порушення рибальства було викрили на річці Західний Буг, поблизу села Литовеж. На порушників оформили протоколи про адмінправопорушення та накладено відповідні штрафні санкції.

До слова, з рибалками рибпатрульні провели роз’яснювальні бесіди, нагадали про заборону на лов риби у зимувальних ямах та закликали дотримуватись Правил рибальства і техніки безпеки на льоду.

Leave a Comment