Волинь Новини

На Волині місцеві перейменують лікарню: що відомо

Як стало відомо, Іваничівську лікарню, яку місцева громада взяла на свій баланс, незабаром перейменують.

Змінить свою назву й архів, який також планують взяти у власність громади. Про це повідомляє БУГ.

Заклади перейменують у зв’язку з ліквідацією Іваничівського району та передачею їх на баланс селищної ради. Відповідні рішення ухвалили під час чергової сесії Іваничівської селищної ради.

Нагадаємо, під час пленарного засідання 12-го лютого депутати Володимир-Волинської районної ради розглянули й погодили питання приймання-передавання майна у власність Іваничівської громади. Зокрема, й лікарні.

Відтак, депутати Іваничівської селищної ради погодили перейменування КНП «Іваничівська центральна районна лікарня» на КНП «Іваничівська багатопрофільна лікарня».

До слова, під час сесії депутати дали згоду на перейменування КП «Об’єднаний трудовий архів територіальних громад сіл, селища Іваничівського району» на КП «Трудовий архів Іваничівської селищної ради» та прийняття архіву в комунальну власність селищної ради.

Як зазначили, ні лікарня, ні архів вже не можуть бути районними, оскільки перейдуть у власність місцевої громади. Та й Іваничівського району як такого більше не існує. Тому перейменування є логічним і необхідним.

Окрім того, місцеві обранці дали дозвіл на безоплатне прийняття із власності Іваничівського району в комунальну власність Іваничівської селищної ради майна КНП «Іваничівська центральна районна лікарня».

Leave a Comment