Волинь Новини

Після танення снігу на Волині очікують повінь

Як стало відомо, майже 20 тисяч сільськогосподарських угідь нині підтоплені у Любешівській територіальній громаді На Волині.

Про це розповів Суспільному Волинь керівник дільниці Регіонального Офісу водних ресурсів Віктор Крисько.

Рівень води в річці Стохід – 244 см. Підтоплення ж відбувається вже при рівні 230 см, – каже фахівчиня метеостанції «Любешів» Ніна Корицька. У річці Прип’ять вода теж вийшла на заплаву.

В Регіональному Офісі водних ресурсів цього року весняну повінь очікують на території колишніх РатнівськогоКамінь-Каширського і Любешівського районів та на річці Стир поблизу Луцька.

Дамба, яку звели декілька років тому у Любешеві, проблему з підтопленням вирішила лише частково. Деякі з жителів розповіли: бояться, що вода з дня на день дістанеться до хат.

Як розповів заступник Любешівського селищного голови Володимир Сергійчук, жителі громади ще поки не зверталися в селищну раду за допомогою через підтоплення. Торік у громаді під час літнього паводка за компенсацією звернулося 12 жителів села Ветли, які отримали майже по три тисячі гривень.

До слова, у гідрометеоцентрі повідомляють про паводки через відлигу та опади.

Зокрема, з 26 лютого по 1 березня у Волинській області прогнозують жовтий рівень небезпеки, очікується затоплення присадибних дiлянок.

Leave a Comment