Важливо Волинь Новини

Чи справді відбувалося рейдерське захоплення навколо приміщень “Волинь-Лади”?

Як стало відомо, у Луцьку стався черговий скандал навколо території підприємства «Волинь-Лада», розташованого на вулиці Кільцевій, поблизу вулиці Трункіна.

Зокрема, працівники приватної фірми двічі намагалися взяти під охорону 2 з 11 приміщень, розташованих на території ЗАТ «Волинь-Лада». Опоненти, що представляють інтерес підприємця показували оригінали договору власником цих приміщень Миколою Миколайовичем Кобаком. Утім, представники «Волинь-Лади» і орендарі приміщень на цій території не дозволяли їм це зробити, а дійсні документи, на підставі яких, ЗАТ “Волинь – Лада” змушена покинути орендоване приміщення назвали фальсифікацією.








Тим паче, у «Волинь-Ладі» вважають, що приміщення Микола Кобак здобув незаконно.

Проблеми почалися з того моменту, коли підприємство “Волинь Лада” взяло кредити під заставу майна. Через невчасну сплату боргових зобов’язань два приміщення були виставлені на аукціон. Їх придбав Микола Кобак, тож уже понад два роки заявляє право розпоряджатися ними.

Утім, у представників «Волинь-Лади» – зовсім інша версія. Юристка підприємства Олена Черьомуха стверджує, що ліквідація добровільна.

«Ця ліквідація не пов’язана з тим, що ми припиняємо фактичну діяльність через банкрутство. А для того, щоб реорганізувати діяльність між акціонерами безпосередньо. То ще з 2010 року триває цей процес», – каже пані Олена.

На жаль, продовження історії більше схоже на детектив. З численних автомобілів, припаркованих навколо ЗАТ ” “Волинь лада” щоразу ставало усе дедалі більше учасників інциденту.

Зокрема, біля приміщення ЗАТ “Волинь – Лада” відбулися неабиякі сутички, наслідки яких регулювали патрульні.

Проте, представник власника приміщення, які знаходяться на вулиці Трункіна Зиза Валерій виявився обізнаний і після нетривалого терміну зажадав звільнити приватне приміщення, починаючи з першого дня. Таку вимогу він мотивував відсутністю відповідних документів, що підтверджують оредування приміщення. Коли конфлікт вийшов за розумні межі, невдачливі орендарі були змушені спішно брехати.

Варто зазначити, що один із підприємців, який перебував під час сутичок зазначив, що отримав травму ноги, викликаючи згодом “швидку”. Утім, чимало очевидців можуть довести, що це ані що, як безпідставний наклеп.

Тим паче, під час цих спроб юристка «Волинь-Лади» Олена Черьомуха неодноразово викликала патрульну поліцію. А за спробу відстоювати чесні права власників – нарікала на поліцейських, спекулюючи на гендерній нерівності.

“У чоловіка є рішення суду від 02.02.2021 року, яке засвідчує, що це його власність. Якщо не згідні – зверніться до суду, і нехай суд зробить арешт, аби нікого сюди не допускали, оскільки відбуваються спірні питання. Наразі, у власника приміщення є усі відповідні документи. Це його власність”, – наголошують патрульні.

 

“Є усі підстави вважати його учасником злочинної схеми для набуття чужого майна у власність», –неодноразово наголошує Олена Черьомуха.

За її словами, жодних правовідносин з іншими сторонами у «Волинь-Лади» немає. Варто зазначити, що Олена Черьомуха називає дії опонента спробою жорстокого рейдерства.

До слова, 3 лютого на своїй сторінці у фейсбуці вона написала: «Чи варто вирішувати бізнесові конфлікти такими методами, як гадаєте?».

Варто зазначити, що сутички щодо приміщення ЗАТ “Волинь -Лада” тягнуться упродовж 2 років, а подібні дії, а саме стягнення орендної плати за чуже майно можна впевненно назвати шахрайством.

“Моє рішення лише одне, яке базується на законних підставах та відповідних документах, яке вбачає у правовому полі власником являється та людина, інтереси якої я представляю. Усі належні документи я маю. Усе, що висвітлює протилежна сторона, – не має жодної юридичної сили. Відповідно, усі ці подібні спектаклі й вистави, що відбувалися сьогодні – ісценування. Вочевидь, це лише для заощадження певних коштів, та можливість залишити майно. Звісно, ситуація сумбурна, оскільки втручається патрульна поліція», – зазначив представник власника приміщення Зиза Валерій.


Голова наглядової ради “Волинь-Лади” Віктор Шумський переконаний, що документи – підроблені. А появу представників Миколи Кобака на території підприємства називає рейдерським захопленням.

Отож, на чиєму боці правда – розслідуватиме відділ поліції, на чолі із заступником начальника слідчого відділу поліції Максимом Новицьким.

 

До слова, співробітники патрульної поліції взяли під ретельний контроль проходження цього інциденту всіх очевидців.


АНАСТАСІЯ НІКОЛАЄВА

Leave a Comment