Волинь Новини

У Польщі затримали волинянина, без прав на керування вантажівкою. ФОТО.

Як стало відомо, 20-річний громадянин України керував сідельним тягачем із причепом, вагою 40 тонн. Під час перевірки з’ясувалося, що він не має посвідчення водія на керування транспортним засобом цього типу. В причепі він перевозив 3 пасажирські машини, і лише одна з них була належним чином закріплена.

Про це нам повідомили співробітники воєводської інспекції автомобільного транспорту в Любліні, – передає in Poland.

7-го лютого, в околицях Хойно Нове на огляд був зупинений тягач із напівпричепом. Як виявилось, обидва транспортні засоби мали транзитні номери.

Аналіз документів показав, що український підприємець із міста Ковель придбав транспортні засоби, а крім того, у причепі були три інші легкові машини таких марок: Dacia, Audi та Volkswagen.


Водіям нагадують, що здійснювати міжнародні автомобільні перевезення транспортним засобом з транзитними реєстраційними номерами можливо, але лише в порожньому стані, тобто без вантажу. Рішення завантажити три пасажирські транспортні засоби призвело до того, що транспорт порушив польсько-українську угоду про автомобільний транспорт.

До слова, для того, щоб продовжити свій маршрут, водій повинен був розвантажити транспортовані транспортні засоби – у порожньому стані він зможе продовжити подорож через Польщу після сплати максимальної застави від накладення штрафу, тобто 12 тисяч злотих. Водія оштрафували на два штрафи у розмірі 500 злотих за незакріплення вантажу та відсутність водійських прав.

Leave a Comment