Волинь Новини

Митника «Ягодина» підозрюють у зловживанні службовим становищем

Як стало відомо, за процесуального керівництва Волинської обласної прокуратури слідчі Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Львові, повідомили старшому державному інспектору одного з відділів митного поста «Ягодин» Волинської митниці ДФС про підозру у несанкціонованій зміні інформації, яка оброблюється в електронно-обчислювальних машинах, автоматизованих системах чи комп’ютерних мережах, та зловживанні службовим становищем, що спричинило тяжкі наслідки державним інтересам (ч.1 ст. 362, ч.2 ст. 364 КК України).

Про це повідомляють у прокуратурі Волині, передає Район. Любомль.

Слідство вважає, що 5 лютого 2020 року митник змінив наявні у інформаційній системі митних органів відомості щодо транспортного засобу – автобуса з реєстраційним номером Нідерландів – та його митного режиму.

При цьому автобус того дня у пункті пропуску «Ягодин – Дорогуськ» кордон України не перетинав, у зоні митного контролю не перебував і митне оформлення та митний контроль не проходив.

Дії старшого державного інспектора уможливили перебування транспортного засобу в Україні без сплати митних платежів у сумі майже 327 тисяч гривень.

Триває досудове розслідування.

До слова, вирішується питання про обрання митнику запобіжного заходу.

Leave a Comment