Важливо Волинь Новини

“Я пропоную лучанам відкриту долоню партнерства», – Роман Бондарук про власні пріоритети, конкуренцію з Ігорем Поліщуком і не тільки*

1 жовтня у стінах офісу політичної партії «Слуга Народу» відбулася пресконференція кандидата на посаду міського голови Романа Анатолійовича Бондарука. До слова, журналісти мали змогу поставити запитання про різні сфери міського життя, можливі перспективи його розвитку та інше.

Кандидат в мери Роман Бондарук виступив із короткою промовою про його бачення розвитку Луцька. За його словами, Луцьк – потужне місто, де живуть таланові люди. Але воно зупинилося у своєму розвитку, бо уже три роки “не має авторитетного лідера, який би слухав лучан, а не свого партона”. До керівництва має прийти рішучий мер з командою у міській раді, аби розробити відповідну стратегію і, впроваджуючи її, оновити громаду, зміцнити її позиції у рейтингах обласних центрів.

«У нас є показовий приклад, пов’язаний із Центральним ринком. Лучани розділилися на дві групи. Одна сторона – це люди, які звикли там торгувати і купувати, та інша сторона, яка вважає, що на тому місці необхідно створити лад, модернізувати його у туристично – привабливу локацію. Я теж за, щоб там навести лад. Утім, вважаю, що керівництво міста, а саме – мер, повинен вислухати дві сторони і прийняти компромісне рішення, яке задовольнило б усіх лучан. Я твердо переконаний, що ми не маємо різних, ми маємо однакових лучан зі спільними інтересами і бажанням жити в гарному, комфортному місті», – зауважив Роман Бондарук.

Роман Бондарук закцентував увагу на тому, що основною місією його команди є становлення по-європейськи відкритого суспільства, де громадськість може впливати на рішення муніципалітету.

“Сьогодні йде складний процес із розширенням меж Луцької громади. У нашій команді є люди, які знають проблеми територій, які долучаються до Луцька. Ми маємо досвідчену команду, серед яких: екологи, підприємці, які мають стратегічне бачення і спроможні визначити пріоритети розвитку на найближчі 10-20 років. Залучивши мешканців міста та жителів приміських сіл до обговорення їхніх проблем, ми можемо спрогнозувати і побудувати «Європейський Луцьк», – додав кандидат.

Відповідаючи на запитання журналістів, Роман Бондарук пояснив своє рішення балотуватися від політичної партії «Слуга Народу»:

Слуга Народу” нині – єдина партія, яка зможе щось змінити в Луцьку. У ній немає олігархів, зате є достатньо фахівців, які мають прекрасний шанс на чолі з Президентом та Урядом працювати спільно в одній команді, залучати інвесторів та кошти на модернізацію інфраструктури з державного бюджету», – поділився Роман Бондарук.

Не обійшлося на прес-конференції без коментарів щодо так званого “чорного піару”, до якого вдаються конкуренти Романа Бондарука. Один з телеканалів місцевого олігарха роздуває чутки про те, що Роман Бондарук не повернув кредит, взятий у “Західінкомбанку”.

“Ця історія 15-річної давності. Я не буду виправдовуватися, бо ні в чому не винен. Так, я був клієнтом цього банку, як і тисячі інших волинян. Так, банк збанкрутував і від цього постраждало багато людей, і я разом з ними. Фонд гарантування вкладників офіційно заявляв, що причиною краху банку стало системне виведення капіталу його ж керівниками. Голова правління банку, наскільки мені відомо, до цього часу перебуває “у бігах”. І я перший, хто зацікавлений у тому, щоб його притягнули до кримінальної відповідальності. Утім, покажу документ, який засвідчує, що я погасив свої зобов’язання перед банком і нікому нічого не винен”, – показав оригінал довідки Роман Бондарук.

Також Роман Бондарук говорив про ті проблеми, з якими потрібно буде стикатися, і які проблеми першочергово потрібно буде вирішувати.

“Я хочу донести лучанам те, що у Луцьку є чимало проблем, які не вирішуються останні роки. Насамперед, мова йдеться про модернізацію житлового фонду, розробку генерального плану забудови, схеми транспортного сполучення. Луцьк розвивається хаотично і нераціонально”, – наголосив Роман Бондарук.

Першочерговим своїм завданням, як міського голови Роман Бондарук вважає об’єднати зусилля всіх навколо створення зони високого комфорту у Луцьку.

 

Leave a Comment