Волинь Новини

На Волині – спалахи коронавірусу

Як стало відомо, на Волині коронавірус виявили у працівників геріатричного будинку села Білосток, товариства «Рута» та у Нововолинську на швейній фабриці. Про це розповіли у п’ятницю, 24 липня, під час брифінгу щодо ситуації з протидією поширенню коронавірусної інфекції.

Головний державний санітарний лікар Волинської області Наталія Янко розповіла, що на сьогодні в області є три спалахи коронавірусу.

Зокрема, перший спалах виявили серед працівників і мешканців геріатричного будинку села Білосток. За останню добу у пансіонаті лабораторно підтверджено 22 нових випадки. Загальна кількість захворілих становить 27 осіб, із них – 6 у працівників і 21 у мешканців пансіонату .

Троє підопічних пансіонату перебувають в інфекційній лікарні, інші – у відділеннях стаціонарного догляду закладу. Працівники всі лікуються амбулаторно, захворювання проходить у легкій формі.

Також Янко додала, 23 липня, було проведено засідання комісії з питань ТЕБ та НС Луцького району було вирішено вжити всі необхідні заходи, аби не допустити поширення інфекції за межі території закладу.

Другий спалах виявили  на товаристві «Рута» в Луцьку, де зафіксували 14 випадків. Загалом на підприємстві обстежили 109 працівників. Випадки зареєстровані 15 липня серед працівників окремих цехів.

Третій спалах зафіксували на підприємстві «Нововолинська швейна фабрика», де захворіли – 8 осіб, із них –  6 випадків на фабриці та 2 – серед контактних осіб за місцем проживання.

Також встановили 32 контактних осіб, з них – 20 на підприємстві і 12 у домашніх вогнищах. Всі вони знаходяться під домашнім спостереженням . Із понеділка підприємство не працює, аби не допустити подальшого поширення інфекції.

До слова, лікарі епідоміологи вважають, що причиною поширення інфекції сприяють пізні звернення за медичною допомогою, особливо осіб із легким перебігом хвороби , відвідування громадських місць, приховування кола контактних осіб, низька соціальна відповідальність громадян та недотримання соціальної дистанції, нехтування правилами самоізоляції хворими особами.

Leave a Comment