Волинь Новини

Захоплення заручників у Луцьку: поліція не знайшла жодної вибухівки у місті

Максим Кривош, який 21 липня затримав в луцькому автобусі заручників, заявляв, що залишив у місті вибухівку, проте правоохоронці не знайшли таких пристроїв.

Про це заявили начальник Нацполіції Волинської області Юрій Крошко та начальник СБУ на Волині Павло Данюков на брифінгу у Луцьку 22 липня.

За словами Данюкова, вибухівку шукали по всьому місту через те, що Максим Кривош заявив про декілька вибухівок.

«Він блефував, у місті не було вибухового пристрою. Але ми знешкодили декілька предметів, схожих на муляж чи вибуховий пристрій», — зазначив Крошко. Він додав, що жоден зі знайдених предметів не виявився вибухівкою.

За даними працівників поліції та СБУ, у Кривоша вилучили автомат Калашникова та декілька гранат. Вони вважають, що у чоловіка також був муляж вибухівки. Наразі її досліджують експерти.

Також у Максима Кривоша взяли зразки для проведення тестів на наявність у крові алкоголю та наркотиків — їх робитимуть декілька днів.

До слова, поліція та Служба безпеки відкрили чотири кримінальні справи через захоплення 13 заручників в автобусі в Луцьку 21 липня.

Як відомо, 23 липня Максиму Кривошу обиратимуть запобіжний захід. Наразі чоловік перебуває в ізоляторі тимчасового тримання.

Leave a Comment