Волинь Новини

У Луцьку просять аби містом їздило більше тролейбусів

Як стало відомо, лучанин Андрій Сасюк просить в період карантину пустити в рейси більше тролейбусів, аби уникнути “стоячих” пасажирів у транспорті. Про це йдеться в петиції, яку зареєстрував місцевий житель, 26 червня.

“Прошу міську владу перестати знищувати тролейбус як вид транспорту на користь автобусів-маршруток та повернути на лінію усі 42 випуски тролейбусів, які були до карантину”, – йдеться в петиції.

Лучанин переконує, що саме зараз, коли триває заборона на перевезення стоячих пасажирів, необхідна максимальна кількість транспорту на дорогах Луцька.

“І хоча міська рада заявляє, що автобусів їздить аж 141, тролейбусів чомусь стали випускати 32 замість докарантинних 42. Але і це ще не все. З вчорашнього дня у вечірній пік тролейбусів взагалі стало 27″, – пише Андрій Сасюк.

По маршрутах, за його словами, це виглядає так:

№1 – 4 випуски замість необхідних 7. Інтервал стає 30-40 хв.
№2 – 4 випуски із 7. Інтервал стає 30-40 хв.
№4 – 2 випуски із 3. Інтервал стає 44 хв.
№5 – 2 випуски із 4. Інтервал стає 40-50 хв.
№12 – 3 випуски із 5. Інтервал 25-50 хв.
№15 – 5 випусків із 7. Інтервал збільшився до 13-18 хв.
№15А – 5 випусків із 7. Інтервал збільшився до 13-18 хв.

“Якщо маршрути 4, 5, 12 були занедбані ще раніше і інтервали там бажали кращого, то на маршрутах 1 і 2, які є одними з найпопулярніших, інтервал був ще більш-менш адекватний (15-17 хв). Але тепер почали руйнувати і ці маршрути, що є неприпустимо! Це ж стосується і найпопулярніших маршрутів 15/15А.

В інших містах тролейбуси працюють у звичному режимі без зменшення випуску, а Луцьк чомусь зменшує випуски. Зробіть хоча би повний випуск тролейбусів у ранковий і вечірній пік, адже ви втрачаєте платного пасажира! Люди, не дочекавшись тролейбуса, пересядуть на маршрутку, яка буде їхати набитою…” – йдеться в петиції.

До слова, за словами лучанина, необхідно відновити тролейбусний маршрут №7 на літній період, адже дістатися до кладовища на Гаразджу можна лише на автобусі №3, який часто можна побачити переповненим. А тролейбус №3 їздить лише раз на 2 години.

Leave a Comment