Волинь Новини

На Волині хочуть забрати повноваження і права міста

Як стало відомо, секретар Ковельської міської ради Віра Федосюк виступила проти останніх змін до реформи децентралізації.

Про це чиновниця написала на своїй сторінці у Facebook.

12 червня 2020 року Уряд підтримав проєкт постанови Верховної Ради України «Про утворення та ліквідацію районів». Разом з тим, оголосивши вибори до районних рад разом з виборами до інших органів місцевого самоврядування.

«Результатом таких рішень може бути законсервована стара модель конституційного дизайну територіальної організації влади, але при цьому вже на новій адміністративно-територіальній основі, за якої від моменту ухвалення відповідних рішень та проведення виборів абсолютно всі громади будуть під районними радами та РДА», – написала у дописі Віра Федосюк.

Тому секретар міської ради збирається на сесії місьради затвердити звернення щодо логічного завершення реформи децентралізації.

«З метою не допущення централізації влади шляхом недоведення до логічного завершення процесу децентралізації та уникнення ризику, що головними, після голів ОДА, в територіальних громадах будуть не мери, як то мало би бути, а – голови мегавеликих РДА, яких затверджуватиме Президент України, підготувала і виношу на чергове засідання сесії Ковельської міської ради проект рішення “Про звернення до Президента України, Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України, депутатів Верховної Ради України: Палиці І.П., Констанкевич І.М., Гузя І.В., Івахіва С.П., Рубльова В.В., Стернійчука В.О. щодо логічного завершення реформи децентралізації», – зазначає Віра Федосюк.

Leave a Comment