Волинь Новини

На Волині селищний ринок може відновити роботу

Як стало відомо, у Любешівській РДА пояснили, чому закрили селищний ринок.

Діяльність місцевої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, згідно з рішенням якої закрили селищний ринок, насамперед спрямована для захисту населення та територій від наслідків надзвичайних ситуацій і реагування на них. Для організації виконання цих завдань до складу комісії входять усі керівники установ, організацій району, які можуть бути дотичні до реалізації цих завдань у межах їх повноважень – ідеться на сайті Любешівської РДА.

Поряд з тим, зазначається в повідомленні, жодне рішення комісії, яке торкається інтересів любешівчан, не приймається комісією без участі їх представників.

Нині утворилася надзвичайна ситуація медико-біологічного характеру, ліквідацією якої в першу чергу зайняті лікувальні заклади району та лабораторне відділення.

4 червня місцева комісія ТЕБ і НС провела засідання, позаяк 3 червня офіційно був підтверджений випадок коронавірусної інфекції. У зв’язку із зазначеним, на розгляд комісії внесли питання «Про вжиття заходів щодо запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2». На засіданні комісії, крім її членів були присутні також селищний голова і голова Любешівської районної ради.

У процесі розгляду питання селищний голова Олег Кух виступив із пропозицією щодо прийняття рішення комісією про закриття ринку в Любешеві. Закриття він пов’язував із неможливістю забезпечити контроль за дотриманням належних протиепідемічних заходів на його території. Оскільки Любешівська селищна рада є засновником ринку, комісія підтримала цю пропозицію та прийняла рішення про закриття ринку до 10 червня цього року.

До слова, комісія додатково буде розв’язувати питання роботи закладів району після 10 червня, враховуючи епідеміологічну ситуацію на території району. При розв’язанні питання щодо роботи ринку після 10 червня, його керівництву необхідно вжити усіх заходів безпеки та забезпечити профілактичні заходи протидії коронавірусній хворобі для функціонування закладу в умовах карантину.

Leave a Comment