Волинь Новини

Браконьєрство на Стиру обійшлось майже в півтори тисячі гривень

Як стало відомо, суддя Рожищенського районного суду Іван Сіліч розглянув матеріали, які надійшли від Управління державного агентства рибного господарства у Волинській області, про притягнення до адміністративної відповідальності чоловіка, який займався браконьєрством у Рожищі.

Слухання справи відбулось 2 червня. Про це йдеться у постанові суду.

Обвинувачений 7 квітня о 20:30 ловив рибу забороненими знаряддями власного виробництва на річці Стир в межах міста Рожище, неподалік вулиці Лермонтова, у заборонений нерестовий період.

Підсудний зловив одного ляща, три окуні, п’ять пліток, одну плоскирку. У результаті незаконного вилову чоловік завдав шкоди рибним запасам на суму 680 гривень.

До слова, у судовому засіданні обвинувачений вину у вчиненні правопорушення визнав. У вчиненому розкаявся та зобов’язався в майбутньому подібного не вчиняти.

Суддя постановив визнати чоловіка винним у вчиненні правопорушення, передбаченого частиною 4 статті 85 Адміністративного кодексу та накласти на нього 340 гривень штрафу з конфіскацією в дохід держави забороненого знаряддя лову. Окрім того, порушник заплатить в дохід бюджету міста Рожище завдані державі збитки в сумі 680 гривень за незаконний вилов водних живих ресурсів та 420 гривень судового збору на користь держави.

Leave a Comment