Волинь Новини

На Волині повідомили вимоги до пасажирських перевезень під час карантину

Як стало відомо,  з 29 травня на Волині послабили карантин, у зв’язку з цим з 1 червня почне курсувати міський та приміський транспорт. У МОЗ розробили перелік вимог, які потрібно дотримуватися перевізникам та пасажирам під час карантину.

У постанові Головного державного санітарного лікаря України від 21 травня 2020 року № 23 затвердили Тимчасові рекомендації щодо організації протиепідемічних заходів при наданні послуг з перевезення пасажирів на період карантину у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби (COVID-19).

Йдеться про перевезення пасажирів громадським міським, приміським, міжміським транспортом (окрім метрополітену) та на міжобласних і міжнародних маршрутах.

Від перевізника вимагають, зокрема:

  • визначити відповідальну особу, яка буде проводить температурний скринінг усім працівникам перед початком робочої зміни;
  • дотримання відстані між водієм та пасажирами не менше 1 метра або наявність фізичних бар’єрів (кабіна водія ізольована від салону, прозора пластикова перегородка між водієм та пасажирами тощо);
  • усі члени екіпажу повинні знаходитись в респіраторах (без клапана) або медичних масках.

Зверніть увагу, що забороняється перевезення пасажирів, які не використовують респіратор або захисну маску. Щобільше, перевезення пасажирів здійснюється в межах кількості місць для сидіння.

Також встановлені особливі вимоги щодо роботи автостанцій під час карантину.

 

Leave a Comment