Волинь Новини

Стало відомо, чому лучани стали частіше хворіти на COVID-19

Після відновлення роботи ринків, магазинів та закладів загального користування в умовах першого етапу послаблення карантинних обмежень, спостерігається зростання захворюваності в Луцьку та в цілому на Волині. Основні причини – нехтування засобами індивідуального захисту, збільшення кількості контактів між людьми, недотримання вимог карантину.

Про це йшлося під час чергового засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки, повідомляє відділ інформаційної роботи міської ради.

Станом на 21 травня 2020 року у Волинській області зафіксовано 698 лабораторно підтверджених випадків захворювання на COVID-19, за останню добу додалося 22 нових випадки. 147 із них зареєстровано у місті Луцьку, з них 5 – летальних. За добу сімейними лікарями було виявлено 109 хворих на ГРВІ та грип, з них 66 дітей. Встановлено також 10 підозр на зараження коронавірусом, дві пневмонії. Продовжується виявлення та тестування контактних осіб, контроль за особами, що знаходяться на самоізоляції.

«Зросла кількість нових випадків, збільшилося число підозр, які чекають підтвердження. На жаль, це результат безвідповідальності багатьох громадян, адже чимало з них сприйняли пом’якшення карантинних обмежень досить легковажно… Не втрачаймо пильності, аби не допустити подальшого зростання захворюваності», – наголосив Григорій Пустовіт.

Працівники Головного управління Держпродспоживслужби обстежили сьогодні 26 суб’єктів господарювання, зокрема ринки, перукарні, салони краси, різноманітні заклади торгівлі на предмет дотримання протиепідемічних заходів. За даними Держпродспоживслужби, чимало порушень зафіксовано у невеликих магазинах, які розташовані у спальних районах. Водночас, агропродовольчі ринки здебільшого дотримуються заходів безпеки.

Профілактично-роз’яснювальну роботу серед населення проводять і працівник поліції, і департаменту муніципальної варти.

Leave a Comment