Волинь Новини

Затримали волинянина, який переправляв нелегальних мігрантів у Польщу по воді

Як стало відомо, 27-річного волинянина спіймали під час переправлення чотирьох нелегальних мігрантів – громадян Ємену, Іраку, Судану та  Бангладешу через річку Західний Буг з України до Польщі.

Як повідомляє Yavp.pl з посиланням на сайт Нацполіції Волинської області, чоловік підшуковував потенційних клієнтів у соціальних мережах та пропонував допомогу у здійсненні переправлення через держкордон України до країн Євросоюзу за 1,5 тис доларів з кожного.

Під час останньої спроби він привіз людей до річки Західний Буг на території України та наказав перепливати її.Нелегальних мігрантів українець мав зустріти вже з польського боку й там отримати розрахунок за їхнє переправлення.

Після затримання чоловіка у нього вилучили автомобіль, який він використовував для переміщення нелегальних мігрантів територією України, зокрема, для доставки в прикордонну смугу.

Слідчі оголосили підозру в незаконному переправленні осіб через державний кордон, вчиненому з корисливих мотивів. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 7 до 9 років.

Leave a Comment