Волинь Новини

На Волині зачинили церкву, у якій виявили коронавірусну інфекцію: що відомо

Як стало відомо, храм, у місті Ковелі, де зафіксували 18 недужих на коронавірус нині зачинений. Богослужіння відмінили. Про це Суспільному телефоном розповів прес-секретар Володимир-Волинської єпархії УПЦ Володимир Мацур.

Коронавірусну інфекцію виявили у настоятеля та 18-ти прихожан церкви Архистратига Михаїла у Ковелі.

Завідувачка відділу епіднягляду і профілактики інфекційних захворювань обласного лабораторного центру Ірина Єнжиєвська розповіла: “Один випадок закінчився летально. Померла жінка, яка прибирала у цій церкві.”

Повідомили також про стан усіх, в кого виявили COVID-19. Про це стало відомо у середу, 13 травня, на брифінгу у Волинській ОДА.

Заступниця голови Волинської облдержадміністрації Тетяна Щербак розповіла, що взагалі у Ковельському районі на сьогоднішній день зафіксовано 84 випадки інфікування.

«Частина з них – це дійсно прихожани цієї церкви. Є, на жаль, одна померла, яка була раніше. Якщо ми говоримо про загальний стан, то зараз ще ведеться епідрозслідування. Можливо, кількість інфікованих збільшиться, але за останню добу не було збільшення, тому можемо вже прогнозувати, що на цьому ми зупинемося», – виступила посадовиця.

Тетяна Щербак додала, люди знаходяться на самоізоляції, стан – задовільний. Деякі хворі, за її словами, перебувають в лікарні, однак важких хворих немає.

До слова, Тетяна Щербак підтвердила, що священник цього храму також інфікований коронавірусною інфекцією.

Leave a Comment