Важливо Волинь Новини

Прокоментували випадок з інфікованим волинянином у санаторії “Червона калина”

У санаторії “Червона калина”, який знаходиться у Рівненській області, прокоментували інформацію щодо жителя Нововолинська, який був пацієнтом закладу та помер від коронавірусу.

Повідомляє інформаційне видання “Під Прицілом“.

Відпочиваючий з міста Нововолинськ Володимир Васильович (прізвище не вказано навмисно), був прийнятий на лікування, як особа з інвалідністю від нещасного випадку на виробництві (чи професійного захворювання) згідно трьохсторонньої угоди, укладеної між ним, ОП санаторієм “Червона калина” та управлінням виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Волинській області і за кошти цього Фонду, – про це йдеться на офіційному сайті санаторій.

Відповідні договори між санаторно-курортними закладами і робочими органами Фонду укладаються заздалегідь, забезпечуються гарантійним листом санаторію, що останній прийме на лікування саме цього пацієнта, при поселенні пацієнт обов’язково пред’являє санаторно-курортну карту про стан свого здоров’я, видану медичним закладом за місцем його проживання.

Оскільки, всі вимоги укладеного договору сторонами були дотримані – даний відпочиваючий був прийнятий на лікування згідно укладеного договору, а 1 квітня 2020 року у задовільному стані, без жодних ознак захворювання був виписаний і відбув із санаторію власним автомобілем.

Крім того, як повідомляють у Рівненській ОДА, ведеться адміністративне розслідування щодо діяльності санаторію “Червона калина” під час карантину.

Хоча, у лікувальному закладі зазначають, що санаторієм були вжиті всі необхідні заходи для захисту відпочиваючих і персоналу від короновірусної інфекції, проте повне закриття лікувального закладу потребує певної технічної процедури, і відповідно, певного часу, а саме, – трудовий колектив нараховує більше 175 працівників, з якими необхідно було вирішити кадрові питання, провести виписку відпочиваючих, які терміново і масово залишали санаторій до дати припинення транспортного сполучення в Україні, продовжити лікування осіб, які прибули до санаторію на власному транспорті і вирішили завершити лікування, оскільки до закінчення терміну перебування залишилось декілька днів. Крім того відповідно до постанови Уряду щодо оголошення карантину наш заклад не був зазначений в переліку підприємств, що підлягали негайному закриттю.

А 1 квітня після від’їзду всіх відпочиваючих, надання відпусток персоналу, завершення технічних процедур для підтримання в робочому стані інженерних комунікацій підприємства, організації роботи аварійно-технічних служб санаторію, забезпечення охорони, тощо санаторій повністю зупинив свою діяльність на період карантину.

 

 

Leave a Comment