Волинь Інтерв’ю Новини

Начальник держекоінспекції на Волині розповів, що чекає на звалище поблизу Луцька

Переповнене сміттєзвалище у Брищі повинне негайно зупинити прийом сміття. Про це в інтерв’ю «Район.in.ua» розповів новий очільник Державної екологічної інспекції на Волині Олександр Кралюк.

Він розповів, куди Луцьк вивозитиме сміття та як реорганізують роботу на звалищі.

«Зараз у Луцьку ми можемо оперативно взяти питання звалища під контроль на два роки, рекультивувавши старе. За цей час можна підготувати нову чергу, і після цього ще залишається місце для третьої. З огляду на те, як швидко вони заповнюються, це звалище в такому режимі, як зараз, може пропрацювати 6-8 років. Далі шукатимуть інше місце. Але якщо ми не змінимо підхід до сміття, то перспектива у нього така сама», – каже чиновник.

На питання про те, чи пропонує екоінспекція міській раді сучасні альтернативи на кшталт сміттєпереробного заводу, Олександр Кралюк відповів:

«Такі технології прямо впливають на тариф. У нас громада нині такий тариф не потягне. Тому інвестори сюди не заходять. Не через корупцію, а через те, що не складається бізнес-модель. А це серйозна проблема.

Ми повинні розуміти, що звалище – це те, що ми в себе генеруємо вдома. У своїх пакетиках. Можете на сміттєвому відрі так і написати – «Брище». Якщо ви хочете, щоб все було інакше, варто починати з двох-трьох пакетів – сортувати сміття» -додав очільник.

Leave a Comment