Важливо Волинь Новини

“Чому наші мовчать” – відомий Луцький адвокат прокоментував інцидент із Луцькою міською лікарнею

Відомий адвокат Волині Василь Нагорний нарікає на те, що чимало лучан замовчують важливу інформацію, щодо Луцької міської лікарні. Про це громадський діяч повідомив у соцмережі Facebook.

“Відповідь моєму хорошому другу, українці, яка живе в Італії. Наталю, ти кажеш, що в нас, в Україні, “ситуація в медицині не для мовчання”, що у вас, в Італії, де рівень медицини і захисту медиків досить високий, все одно дуже багато медиків захворіло… Чому наші мовчать?
Бо бояться, навіть попри, загрозу їхньому життю. Бояться втратити роботу, бояться, що підставлять на роботі, бояться, що колега не підтримає і здасть його, бояться, що потраплять в ту ж лікарню і їм помстяться, бояться, бо “невдобно”, бо ж кума куми колись “порішала”, щоб маму в нормальну палату поклали і т.д.

Ти ж бачиш, створив петицію, щоб хоч якусь інформацію люди мали по лікарні – бояться підписати (за 3 дні 241 підпис! для облласного центру – це ніщо), ЗМІ могли б без всяких петицій отримати інформацію від лікарень, шляхом подачі запиту на інформацію і за 5 днів мати відповідь – теж мовчать, чиновники, які зобов”язані без петицій і запитів давати інформацію – мовчать…

Ти ж мама атовця, багато людей кричало тоді, як син з голою дупою пішов воювати чи коли його намагалися судити за те, що він не загинув? Отак і зараз! Ми прогнили від страху, але я на людей не ображаюся, бо цей страх і поняття – “ти ніхто в цій країні” формувалося дисятиліттями, і чи викоріниться – не знаю…як і не знаю чи наважився б говорити, якби був на місці медиків” – йдеться у дописі.

Нагадаємо, адвокат Василь Нагорний вимагає пояснити, що відбувається у Луцькій міській лікарні із поширенням коронавірусу.

Leave a Comment