Волинь Новини

“Допоможіть малому бізнесу…” – лучанин просить скасувати орендну плату на час карантину

8 квітня 2020 року на сайті єдиної системи місцевих петицій з’явилося прохання під час карантину скасувати орендарям орендну плату за землі державної і комунальної власності для всіх ринків у місті Луцьк.

“Ми, підприємці ринків м. Луцька звертаємось до депутатів міської ради та до виконавчої влади, з проханням сприяти збереженню малого бізнесу в Луцьку.
Підприємці несуть величезні збитки у зв’язку із тим, що готуючись до весняного сезону, ще на початку лютого місяця 2020 р. закупили весняний товар і тепер не можуть його реалізувати. Ми не могли передбачити, що внаслідок Covid-19 будуть введені жорсткі карантинні заходи і ми не зможемо виходити на роботу, так само, як багато лучан не отримуємо заробітної плати.” – пише автор петиції Гайда Борис Сергійович.
Верховною радою України 17. 03. 2020р. був прийнятий закон № 533-IX і 30.03.2020 р. закон № 540-IX «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на забезпечення додаткових соціальних та економічних гарантій у звязку з поширенням коронавірусної хвороби (Covid-19 ).
Цим законом, визначено зокрема, до підрозділу 10 « Інші перехідні положення», Розділу XX « Перехідні положення» Податкового кодексу України (Відомості Верховної Ради України, 2011р., №13-17, ст. 112) доповнити пунктами 52.1 – 52.5 такого змісту:
Пункт 52.4 : не нараховується та не сплачується за період з 1 березня по 30 квітня 2020 р. Плата за землю (земельний податок та орендна плата за земельні ділянки державної та комунальної власності) за земельні ділянки, що перебувають у власності або користуванні, у тому числі на умовах оренди, фізичних або юридичних осіб, та використовуються ними в господарській діяльності.
Фізичним особам – платникам плати за землю перерахунок здійснюється контролюючим органом.

“Також, Верховна Рада України внесла зміни у ч. 2 ст. 14-1 Закону України «Про торгово-промислові палати в Україні», де карантин введений Кабінетом міністрів України внесено до переліку форс-мажорних обставин.
Обставини непереборної сили, які унеможливлюють виконання у відповідних сферах зобовязань перед контрагентами.
Тому, дуже Вас просимо не нараховувати на час карантину орендарям для всіх ринків м. Луцька орендну плату за землі державної і комунальної власності в яких із Луцькою міською радою підписані діючі договори оренди земельних ділянок.
Допоможіть малому бізнесу пережити ці скрутні часи.”

До кінця збору підписів залишилось: Станом на 8 квітня петицію підписали 0 осіб з 300 необхідних.

Leave a Comment