Волинь Новини

У Луцьку будуть визначені місця для обсервації

Йдеться, щонайперше, про готелі нашого міста, опрацьовуються й інші варіанти. Про це сьогодні вели мову під час засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки. Повідомляють на офіційному сайті Луцької міської ради.

На початку наради начальник управління охорони здоров’я Володимир Лотвін проаналізував ситуацію з коронавірусом у Луцьку. Зокрема, за його словами:

“Два пацієнти з Луцької міської лікарні з діагнозом пневмонія та з підтвердженим тестом на коронавірус були переведені до Волинської обласної інфекційної лікарні. Луцька міська клінічна лікарня – це єдиний в області багатопрофільний ургентний медичний заклад, до якого направлялися всі хворі на пневмонію або з підозрою на цю хворобу. Там пацієнтів дообстежували, а потім, відповідно до показань, направляли до інфекційної лікарні. Від сьогодні усіх таких пацієнтів направлятимуть відразу до інфекційної лікарні, або до Волинської обласної лікарні, зокрема до корпусу в Боголюби, який запрацює уже з середи”.

Начальник управління охорони здоров’я зазначив, що тести методом полімеразної ланцюгової реакції на перевірку коронавірусу будуть безплатними для громадян, за відповідного направлення та забору біоматеріалу.

Перший заступник міського голови Григорій Недопад наголосив, що зараз у Волинському обласному лабораторному центрі перебувають спеціалісти з Міністерства охорони здоров’я, які здійснюють навчання працівників центру. Що стосується тестів на коронавірус, то в Україні їх є 2,5 мільйони, тому з тестами не буде проблем. Найближчим часом очікується ще доставка з Китаю.

Підбиваючи підсумки засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки, секретар міської ради, виконувач повноважень міського голови Григорій Пустовіт зазначив:

”На жаль, кількість людей, які інфікувалися, збільшується. Ми бачимо, що хвороба специфічна і розвивається за своїми правилами. І те, що ми робимо, дає позитивні результати. Особливо варто звернути увагу на тих людей, які приїхали з-за кордону. Ми бачимо – там, де де є свідомість громадян, там і дотримуються вимог карантинну. І я сподіваюся, що наші зусилля принесуть бажаний результат”.

Leave a Comment