Волинь Новини

Мама інфікованої дівчинки на covid-19 розповіла перебіг хвороби

Дівчинку визнали першою інфікованою на covid-19 на Волині. Мама хворої поділилась своєю історією у фейсбуці.

”  Я мама дівчинки, яку визнали першою інфікованою на covid-19 на Волині.

Історія така: 18 березня проснувшись вранці, моя доня почала покашлювати. Мене одразу настерегло те, що звідки він взявся цей кашель, якщо днів 4 до того вона ніде не гуляла ( саме тоді, якщо пам’ятаєте, похолодало і зима нагадала про себе). Не зважаючи на кашель дитина увесь час була активна і не скаржилась на самопочуття, проте уже близько сьомої години вечора помірявши температуру, ми побачили 38.4 і зрозуміли, щось тут уже не те. Давши жарознижуючий препарат, через годину температура спала, доня знову поводила себе активно. Ніч пройшла спокійно.

Наступного дня ми в телефонному режимі проконсультувались з лікарем і отримали настанови, що робити. На протязі дня температура 36.6-37.2-37.4, дитина активна, не скаржиться , лише кашель. Десь з 17 до 20, знову піднімається температура 38.2, наші дії такі ж, збили температуру, спостерігаємо…нагадую, дитина активна, ніяких ознак хвороби немає, лише сухий кашель( схожий на подразливий, коли щось лоскоче в горлі). П’ятниця, 20 березня, близько 17:00, температура 38.5, викликаю швидку. Приїхали, послухали , сказали, що дихання чисте, температура як завжди, за годину-півтори спала, ніч спокійно. Тести на covid-19!!!

Ще з п’ятниці, ми почали цікавитись тестами, де можна зробити, де можна придбати, але зіткнулись з тим, що ніде і практично ніяк, так як їх немає, а якщо і є то невідомо де. Ще одна з причин чому нам відмовляли ( коли ми по телефону запитували про тести) , тому що як запевнили нас ми не в зоні ризику так як, не були за кордоном, не спілкуватись з тими хто приїхав з країн з епідемією, не були в контакті з інфікованими . 21-22 березня, а це субота та неділя, пройшли так як і попередні дні, кашель, температура на протязі дня 36-37.5,під вечір 38, ніч спокійно.

На понеділок домовились з сімейним лікарем на прийом, а далі ви все знаєте, лікар оглянула , я розповіла, що тато наш 17 березня повернувся зі столиці, і всі підозри вказували на те, що саме тато міг інфікувати доньку, і можливо у нас covid-19. Зробили тест донечці та чоловіку, результати ви знаєте, у доньки позитивний, у чоловіка негативний. Зазначу, що з вівторка, а це з 24 березня, температура донечки вдень і ввечері в межах норми, 36.6-36.7.

В середу коли офіційно оголосили результати і весь інтернет заполонили пости про наш випадок, я була приголомшена поведінкою людей, я не засуджую і не звинувачую нікого, просто хочу сказати одне : в будь якій ситуації залишайтеся людьми.

Я вдячна кожному хто не злякався, кожному хто підтримав і допомагав, це неймовірно підбадьорює і дає сили. Нашій сім’ї випав такий шлях, і я хочу донести до кожного з Вас, не будьте байдужі, адже ви самі не знаєте, що на вас чекає і де саме. В нашому випадку у чоловіка, в мене та півторарічного нашого синочка вірус не виявлено , залишається лише здогадуватися звідки дівчинка в сім років підхопила таку небезпеку!?, а можливо вірус давно серед нас?!

Ніколи не опускайте руки, не здавайтеся і не втрачайте людяність. Небезпека не видима і як бачите, симптоми схожі на звичайне ГРВІ. Дуже хочу щоб правда відкрилась, звідки донечка могла принести це. Якби в понеділок ми не звернулись до лікаря і не зробили тест, у вівторок вже температури не було, кашель перейшов у вологий, висновок, ніхто нічого і не зрозумів би.

Бережіть свої сім’ї, бережіть себе, дітей, батьків,дідусів і бабусь, бережіть кожного, самоізолюйтеся, перевіряйтесь , адже якщо для когось це як ГРВІ, то для когось може бути смертельно небезпечно. Будьте обережні, бережіть кожного, разом ми сила і все подолаємо . Будьте здорові. Розкажіть своїм друзям і знайомим, і зрозумійте, що без медичної допомоги, без тесту, ми самостійно не відрізнимо вірус. Будьте обережні і не судіть інших.”

Leave a Comment