Волинь Новини

На Волині працює Нова Митниця

­8 грудня 2019 року почала роботу Нова Митниця. Саме цей орган реалізує державну митну політику та державну політику у сфері боротьби з правопорушеннями під час застосування законодавства з питань державної митної справи.

Про це повідомляють на своїй сторінці у Фейсбуці «Волинська митниця».

Підводячи підсумки роботи за перші 100 днів роботи Волинської митниці Держмитслужби можна чітко відзначити позитивну динаміку роботи. Так учасники зовнішньоекономічної діяльності, які здійснюють операції в зоні її діяльності спрямували до державного бюджету понад 1 млрд 800 млн грн митних платежів. Держмитслужба запустила в роботу кол-центр за номером 15-48, який надає можливість направляти свої звернення, пропозиції та скарги в електронному вигляді до усіх митниць, що є дуже зручним для громадян та суб’єктів зовнішньоекономічної діяльності.

“Економічна безпека Держави та стабільне наповнення бюджету, ось одні з основних тез роботи Державної митної служби України”

На митному пості «Ягодин» почала роботу скануюча система вантажів, що вже на сьогодні показує свою ефективність виявлення приховуваних товарів та швидкість огляду транспортних засобів. За 100 днів роботи до Волинської митниці подано 49 тисяч митних декларацій , всі з яких оформляються через електронний сервіс «єдине вікно», що дозволяє скоротити час на проведення митних процедур. Для розширення інформаційної політики та зручності громадян Держмитслужбою підготовлено інтерактивну карту, на якій показано закриті і відкриті пункти пропуску, згідно з розпорядженням Уряду щодо запобігання занесенню і поширенню коронавірус COVID-19.

Протягом вказаного періоду працівниками Волинської митниці заведено 462 справи про порушення митних правил на загальну суму понад 1,8 млн. гривень, виявлено 28 фактів правопорушень з ознаками кримінальних , з них:

ст.305 КК України (контрабанда наркотичних засобів) 5

ст.309 КК України (незаконне придбання/зберігання наркотичних засобів) 4

ст. 201 КК України (контрабанда) 1

ст. 263 КК України (незаконне поводження зі зброєю) 10

ст.366 КК України (службове підроблення) 1

ст.358 КК України (підроблення документів) 1

ст.204 КК України (виготовлення, зберігання, транспортування підакцизних товарів) 1

ст.333 КК України (незаконне вивезення військової та спец. техніки) 1

ст.198/240 КК України (незаконне видобування бурштину) 3

ст.369 КК України (пропозиція неправомірної вигоди) 1

Leave a Comment