Важливо Волинь Інтерв’ю Новини

«Спорт – це велика боротьба, яка втілює жагу покращити свої сили, витривалість та вміння перемагати своє тіло» – Павло Ковальський

Волинянин Павло Ковальський – ветеран АТО, волонтер. У травні 2020 – го року у Нідерландському місті Гаага Павло Ковальський представлятиме Україну на змаганнях «Ігри Нескорених 2020» у двох видах спорту – веслуванні на тренажері та стрільбі з лука.

Журналістам «Волиньinfa» Павло Ковальський поділився про власні очікування від участі «Ігор Нескорених» та відкрив таємницю, щодо спортивного життя.

Що очікуєте Ви від “Ігор Нескорених 2020”?
Насамперед, це велика спортивна та командна робота, як із військовими побратимами, так із роботою тренерів, менеджерів, тощо. Ми націлені на хороші результати та чудові виступи. Окрім цього, прагнемо максимально продемонструвати найкращі особисті спортивні результати. Утім, золоті медалі не найголовніше, а найголовніше – атмосфера, яка пануватиме на «Іграх Нескорених 2020», дух величного спорту, психологічна та спортивна реабілітація. Також велике значення має спілкування з ветеранською спільнотою, ознайомлення із спортивною культурою інших 19 країн- учасниць «Ігор Нескорених 2020», згідно з етикетом представляти Україну. Вважаю, уся важка спортивна робота та витрачений час, вартують того, аби подивитися, як усе відбувається в житті на міжнародному рівні. Сформувати своє нове «Я» та нести оновлений “меседж” у ветеранське середовище, щодо значущості впливу спорту на фізичний, психологічний стани організму поранених бійців.
Який у Вас ритм життя?
Дуже динамічний.  Зізнаюсь, щодня маю тренування з різних видів спорту:  веслування на тренажері, стрільба з лука, тощо. Нещодавно приїхав з навчально – тренувальних зборів, які відбувалися на олімпійському навчально-спортивному центрі Конча-Заспа. Згодом, на наступний день з побратимами вирушили на 10-ті ювілейні екстремально-спортивні змагання із спортивного орієнтування «Доброволець». Знайшли 18 контрольних пунктів, подолали 47 км  важкого маршруту в лісах, болотах, хащах Волинського краю за 9 годин 33 хв.
Якими якостями повинен володіти справжній боєць?
На мій погляд, кожен боєць мусить бути уважним, мужнім та мудрим. Також швидко навчатися військовому ремеслу. Окрім цього, вміло володіти зброєю, бути хорошим командиром та зразком для своїх підлеглих. Таким чином, чітко завойовувати власний авторитет серед колективу, неважливо, від військового звання та посади.


Спорт передбачає певні навантаження: стресові, емоційні. Як вистояти в такому стані?
Зрештою, спорт не є легкою дисципліною. Утім, найголовніше – це мотивація, розуміння того, як сам спорт та нове оточення змінює тебе. Відкриває нові можливості організму, загартовує твій характер та морально-вольові якості. Спорт – це велика боротьба, яка втілює жагу покращити свої сили, витривалість та вміння перемагати своє тіло. Зізнаюсь, коли під час тренувань, ми відчували значні перевантаження свого тіла, а саме, коли, молочна кислота забила найбільші м’язи, коли нестерпно болить усе тіло – ти прокидаєшся зранку та все одно крокуєш далі, щодня займаючись фізичними вправами, активним спортом згідно, тренерських настанов.
Що Вам дарує життя розслабленості?
У вільний час намагаюся відпочивати на природі, гуляю з собакою. Надаю перевагу також активному відпочинку з друзями. Подекуди, беру участь у різноманітних обласних та всеукраїнських спортивних змаганнях. Полюбляю митті, коли збираємося з побратимами подорожуючи Україною. До слова, відвідувати колективні тренування – це свого роду теж для мене душевний релакс.
Ваші подальші плани?
Зізнаюсь, планів  на майбутнє не будую, живу поточним життям тут і зараз. На мій погляд, життя динамічне, в мене воно розплановане до кінця весни. Прагну, максимально мотивувати поранених наших ветеранів АТО/ООС  та залучати їх до активного спорту та реабілітації, швидше повернутися до мирного життя, соціалізуватися в жорсткому ритмі  буденності. Вважаю, що на світ необхідно дивитися по – різному, а не через один шаблон. Безперечно, знайти свою другу половинку, стати фінансово-незалежним й щасливо кувати власну долю.

До слова, Павло Ковальський зізнався, що нині він є безробітним, тому активний та готовий до будь – яких пропозицій.

Хто надає підтримку ветеранам АТО?
Максимальну підтримку ветерани АТО отримують від членів власних родин, побратимів, волонтерів. Окрм цього, допомога надається від небайдужих громадян України та діаспори з-за кордону, міжнародного військового дружнього альянсу. У спортивному напрямі, найбільшу увагу та підтримку я відчуваю від вражаючих та надихаючих спортивних історій побратимів, спортивних тренерів, оргкомітету “Ігор Нескорених 2020” в Україні, їх партнерів , Міністерства у справах ветеранів України, локально – від Волинського регіонального центру з фізичної культури «Інваспорт». Звісно, ми учасники АТО – спортсмени, потребуємо уваги, фінансової допомоги, задля створення належних умов для тренувань в межах своїх населених пунктів та покращення наявних результатів, спортивного харчування, санаторно – курортного відпочинку та нових мотивацій. Також премій, у разі успішних виступів на міжнародних змаганнях “Ігор Нескорених” у Нідерландах.
Побажання читачам «Волиньinfa»
Бажаю більше займатися спортом, не зловживати шкідливими звичками. Надавати перевагу ранковим пробіжкам , читати книги, та вивчати світ завдяки подорожам.

АНАСТАСІЯ НІКОЛАЄВА

Leave a Comment