Волинь Новини

“Сонячні” лучани перемогли у Міжнародному фестивалі-конкурсі “Україна єднає світ”

Танцювальний  колектив «Соняшник» громадської організації «Батьків дітей з синдромом Дауна та іншими порушеннями розвитку» взяв участь в ХІV Міжнародному фестивалі-конкурсі “Україна єднає світ”, який проходив у місті Києві з 29 лютого по 1 березня 2020 року. Про це повідомила Світлана Плетнякова у соцмережі Фейсбук.

Ми лауреати 1 премії. Піднімаємо планку, вдосконалюємося та підкорюємо вищі вершини
Шалені емоції, оплески, щирі сльози у глядачів та членів жюрі. Можливість зустріти своїх кумирів”– йдеться у дописі.

Поїздка була організована за сприяння управління соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Луцької міської ради. Забезпечення творчого розвитку та реалізації дітьми та молоддю з інвалідністю своїх талантів та здібностей є одним з пріоритетних напрямків діяльності Луцької міської ради.

Як відомо, лучани здобули перше місце у змішаній номінації «Бальна хореографія».


Зі слів голови організації, Олени Мельник, особливо приємно було виступити на гала-концерті фестивалю з танцем «Мамин вальс», який увійшов у 28 кращих серед майже 300 номерів. Учасники колективу сонячних дітей та їх мам змагалися у конкурсі на рівні зі звичайними колективами, тож отримана нагорода особливо цінна для них.

До слова, членами жюрі були визначні артисти: Ада Роговцева, Людмила Ардальян, Катерина Кістень, Дарина Трегубова, Степан Казанін та інші.

До слова, у фестивалі – конкурсі взяли участь вокалісти, вокальні ансамблі, хори, інструменталісти, хореографічні колективи різних танцювальних напрямків, розмовний, оригінальний жанри та театри із 11 країн світу, зокрема: Грузії, Японії, Білорусі, Молдови, Болгарії, Румунії, Татарстану, Словенії, Палестини, Вірменії та 23 областей України.

Leave a Comment