Важливо Волинь Новини

Луцьк – у ТОП-5 міст з найдешевшою водою в Україні

В Україні подорожчали ціни на комуналні послуги, мова йде про холодну воду, тарифи на яку збільшилися на 6-20%, в залежності від регіону. Відтак у вартість води в різних містах відрізняється в рази. Обласний центр Волині потрапив у ТОП-5 міст з найдешевшими цінами на воду.

Про це повідомляє “Апостроф” з посиланням на “Сегодня”.

Найдорожча холодна вода у Бердянську, Умані, Павлограді, Бахмуті та Новомосковську. Найменше за холодну воду платять жителі Камянського, Чернівців, Луцька, Запоріжжя та Львова.

У Луцьку вода вартує 20,57 гривень за кубометр. У лідера рейтингу – міста Бердянськ, ця цифра вдвічі більша – 48,05 гривень за кубометр.

Найбільше зростання в грошах – на 6,92 грн/куб. м – виявилося в Кропивницькому, куди, по роз’ясненню керівництва місцевого водоканалу, воду доставляють з відстані 120 км. Незначний ріст тарифів в Києві, що стоїть на Дніпрі, – всього 2,17 грн/куб. м.

Зростання ціни залежить також і від числа споживачів: чим їх більше, тим в грошах менше підвищення тарифу.

Тарифи на холодну воду затверджує Національна комісія, яка здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКУ). Але затверджує не всім водоканалам, а тільки великим, іншим розцінки встановлюють місцеві органи влади.

Leave a Comment