Важливо Волинь

Топ-5 продуктів, які покращують роботу кишечника

Для здорового кишечника фахівці рекомендують йогурт, оливкову олію, волокнисті фрукти і овочі, часник. Про користь цих продуктів для кишечника повідомляє видання Times Now.

Основна функція кишечника – переробляти їжу. Різні ферменти, гормони і хімічні речовини відіграють важливу роль у перетравленні їжі, і їх відсутність або неефективність може привести до погіршення стану кишечника і викликати проблеми з травленням.

Експерти виділяють 5 продуктів, вживання яких  позначається на стані кишечника і травної системи організму в цілому.


Натуральний йогурт
Натуральний кисломолочний йогурт багатий корисними бактеріями, які сприяють поліпшенню кишкової мікрофлори, розвивають в ній популяцію корисних мікроорганізмів. Це покращує процеси травлення і допомагає зміцнити здоров’я в загальному.

Оливкова олія
Оливкова олія містить жирні кислоти і поліфеноли, які служать харчуванням для корисних кишкових бактерій і мікробів. Згідно з деякими дослідженнями, оливкова олія зменшує запалення кишечника.

Волокнисті овочі та фрукти
Клітковина також живить корисні бактерії в кишечнику, які при цьому виділяють речовини, що поліпшують стан кишечника – його слизової оболонки і ворсинок.

Часник
Вживання часнику дозволяє тримати під контролем шкідливі бактерії і дріжджі в кишечнику, не даючи їм розмножуватися.

Імбир
Зазвичай за допомогою імбиру лікують застуду і кашель, проте він дуже корисний і для оздоровлення кишечника. Він сприяє  просуванню їжі через шлунково-кишковий тракт і діє як знищувач патогенних бактерій в ньому.

Leave a Comment